Prăjitură biscoff marmorată

Pentru a prepara această prăjitură biscoff marmorată aveți nevoie de o listă de ingrediente ceva mai complexă, și de răbdare. Dar, garantăm, merită efortul.
Pentru blat: 120 g de sos de mere
– 200g Iaurt fără lapte
– 125g Biscoff tartinabil ( cremă de biscuiți tartinabilă)
– 120g sirop de arțar sau sos de caramel
– 80g pudră proteică cu aromă de biscuiți
– 140g făină simplă fără gluten
– 1 linguriță praf de copt
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
– 20 g de pudră de cacao
– 30g sirop de arțar
Pentru frosting: 120g Iaurt fără lapte
– 30g sirop de arțar
– 40g pudră proteică de biscuiți caramelizați
– 20g pudră de cacao
Toppinguri: biscuiți biscoff zdrobiți
– biscuiți biscoff topiți
Preîncălziți cuptorul la 170°C și ungeți și tapetați o formă rotundă de tort cu hârtie de copt. Adăugați sosul de mere, iaurtul, Biscoff și sosul/siropul de caramel într-un bol mare, bateți până la omogenizare. Adăugați proteinele, făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecați până când se combină perfect. Adăugați jumătate din aluat într-un bol separat și adăugați pudra de cacao și siropul de arțar. Amestecați până când se combină.
Adăugați aluatul în forma pregătită, adăugând o lingură din aluatul de ciocolată, apoi o lingură din aluatul simplu (pentru a crea efectul de marmură). Alternați între cele două până când rămâneți fără aluat. Netezește aluatul uniform și pune-l la cuptor pentru a se coace timp de 40mins (sau până când o țepușă iese în mare parte curată).
Pentru a face glazura, adăugați iaurtul, siropul de arțar, proteinele și pudra de cacao într-un castron mediu și bateți până la omogenizare. După ce prăjitura s-a răcit, întindeți glazura deasupra, presărați cu biscuiți biscoff zdrobiți pe margini, apoi tăiați, stropiți cu biscoff și savurați.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram