Prăjitură biscoff marmorată

Prăjitură biscoff marmorată
Acest tort plin de arome vă va încânta simțurile. E un adevărat deliciu care merită încercat măcar pentru un moment special.

Pentru a prepara această prăjitură biscoff marmorată aveți nevoie de o listă de ingrediente ceva mai complexă, și de răbdare. Dar, garantăm, merită efortul.

Ingrediente pentru prăjitură biscoff marmorată

Pentru blat: 120 g de sos de mere

– 200g Iaurt fără lapte

– 125g Biscoff tartinabil ( cremă de biscuiți tartinabilă)

– 120g sirop de arțar sau sos de caramel

– 80g pudră proteică cu aromă de biscuiți

– 140g făină simplă fără gluten

– 1 linguriță praf de copt

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

– 20 g de pudră de cacao

– 30g sirop de arțar

Pentru frosting: 120g Iaurt fără lapte

– 30g sirop de arțar

– 40g pudră proteică de biscuiți caramelizați

– 20g pudră de cacao

Toppinguri: biscuiți biscoff zdrobiți

– biscuiți biscoff topiți

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170°C și ungeți și tapetați o formă rotundă de tort cu hârtie de copt. Adăugați sosul de mere, iaurtul, Biscoff și sosul/siropul de caramel într-un bol mare, bateți până la omogenizare. Adăugați proteinele, făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecați până când se combină perfect. Adăugați jumătate din aluat într-un bol separat și adăugați pudra de cacao și siropul de arțar. Amestecați până când se combină.

Adăugați aluatul în forma pregătită, adăugând o lingură din aluatul de ciocolată, apoi o lingură din aluatul simplu (pentru a crea efectul de marmură). Alternați între cele două până când rămâneți fără aluat. Netezește aluatul uniform și pune-l la cuptor pentru a se coace timp de 40mins (sau până când o țepușă iese în mare parte curată).

Pentru a face glazura, adăugați iaurtul, siropul de arțar, proteinele și pudra de cacao într-un castron mediu și bateți până la omogenizare. După ce prăjitura s-a răcit, întindeți glazura deasupra, presărați cu biscuiți biscoff zdrobiți pe margini, apoi tăiați, stropiți cu biscoff și savurați.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Huddleston (@mainlymonica)

Sursa: Instagram