Prăjitura Cremita. E gata în zece minute

Prăjitura Cremita. E gata în zece minute
Desertul ideal e dulce, arată superb și se prepară repede. Acestea ar fi cele trei calități care îl definesc. Multe din prăjiturile apetisante cu care ne delectăm presupun multă muncă în bucătărie. Dar sunt și deserturi „minune”, gata imediat.  

Cu doar cinci ingrediente, faci un desert delicios şi foarte simplu: Prăjitura Cremita este gata numai în 10 minute. E un adevărat desert – minune. Și, în plus, arată cu adevărat scos dintr-un concurs de cofetărie. Pentru că se apropie Paștele, dar și vara, iată un deșert simplu, uşor de făcut, cu îngheţată de vanilie. Ai nevoie de puţine ingrediente, iar rezultatul e  cu adevărat delicios.

Prăjitura Cremita. Ingrediente

250 g biscuiți, 80 g unt, 300 grame înghețată de vanilie, jumătate de cană de Nutella, câteva nuci sau alune

Prăjitura Cremita, mod de preparare

Măcinați biscuiții în blender sau mărunțiți-I cu un sucitor. Într-un bol, se fărâmă biscuiții și se amestecă împreună cu puțin unt. Compoziția se pune într-o formă de tort cu bază detașabilă.  Se presează foarte bine. La final aspectul e de o masa compactă, ca un aluat întins. Peste această bază de întinde înghețată de vanilie pe toată suprafață, în mod uniform. Apoi prăjitura astfel realizată se pune în congelator,  pentru 10 – 15 minute.

După ce a trecut acest timp, prăjitura se scoate, iar deasupra se întinde un strat generos de Nutella. Vă puteți „juca” cu această cremă delicioasă de ciocolată. Dacă o încălziți un pic, pentru a fi fluidă, puteți desena cu e ace forme doriți. Peste Nutella se presară și nucile sau alunele pisate. În acest moment prăjitura este gata. Tot ce mai trebuie să faceți este să o puneți în frigiderul setat la 5 – 6 grade Celsius și să o lăsați până se întărește ciocolata.

Sursă: Chefi la cuțite

O româncă a primit „oscarul” pentru cea mai urâtă ținută de la Oscaruri. Cele mai prost îmbrăcate vedete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre