Prăjitura Cremita. E gata în zece minute

Cu doar cinci ingrediente, faci un desert delicios şi foarte simplu: Prăjitura Cremita este gata numai în 10 minute. E un adevărat desert – minune. Și, în plus, arată cu adevărat scos dintr-un concurs de cofetărie. Pentru că se apropie Paștele, dar și vara, iată un deșert simplu, uşor de făcut, cu îngheţată de vanilie. Ai nevoie de puţine ingrediente, iar rezultatul e cu adevărat delicios.
250 g biscuiți, 80 g unt, 300 grame înghețată de vanilie, jumătate de cană de Nutella, câteva nuci sau alune
Măcinați biscuiții în blender sau mărunțiți-I cu un sucitor. Într-un bol, se fărâmă biscuiții și se amestecă împreună cu puțin unt. Compoziția se pune într-o formă de tort cu bază detașabilă. Se presează foarte bine. La final aspectul e de o masa compactă, ca un aluat întins. Peste această bază de întinde înghețată de vanilie pe toată suprafață, în mod uniform. Apoi prăjitura astfel realizată se pune în congelator, pentru 10 – 15 minute.
După ce a trecut acest timp, prăjitura se scoate, iar deasupra se întinde un strat generos de Nutella. Vă puteți „juca” cu această cremă delicioasă de ciocolată. Dacă o încălziți un pic, pentru a fi fluidă, puteți desena cu e ace forme doriți. Peste Nutella se presară și nucile sau alunele pisate. În acest moment prăjitura este gata. Tot ce mai trebuie să faceți este să o puneți în frigiderul setat la 5 – 6 grade Celsius și să o lăsați până se întărește ciocolata.
Sursă: Chefi la cuțite