Rețeta care o să vă obsedeze! Doar 5 ingrediente pentru a prepara cei mai buni cartofi copți

Rețeta care o să vă obsedeze! Doar 5 ingrediente pentru a prepara cei mai buni cartofi copți
Dacă aveți de preparat o garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, cartofii sunt o opțiune la îndemână.

Ai nevoie de doar 5 ingrediente pentru a pregăti acești delicioși cartofi copți în sare. Nu este necesară nici atenție deosebită în timpul preparării. Practic, tot ce aveți de făcut e să spălați cartofii, apoi să folosiți ingredientele.

Potrivit Catine.ro, cartofii sunt primele alimentele la care te gândești când dorești să rezolvi rapid mâncarea. Rețetele de cartofi sunt versatile. Poți combina cartofii cu o multitudine de ingrediente, dar poți prepara din ei o diversitate de rețete.

Cartofi copți în sare – Ingrediente

1 kg cartofi albi, de mărime medie

150 gr sare de bucătărie grunjoasă

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

crenguțe de rozmarin

2-3 căpățâni întregi de usturoi.

Mod de preparare

Pregătiți o tavă de cuptor. Puneți hârtie de copt și deasupra sare grunjoasă, pe toată suprafața tăvii. După ce ai pregătit tava și hârtia de copt, următorul pas este se speli cartofii în apă rece, fără să îi decojești. Apoi îi ștergi bine cu prosoape de hârtie. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge-i ușor cu foarte puțin ulei și așază-i pe patul de sare.

Presară sare grunjoasă și deasupra cartofilor. Uleiul se folosește doar pentru a nu aluneca sarea de pe suprafața lor.

Rupe crenguțe de rozmarin și strecoară-le printre cartofi. Secționează câte un capac de la căpățânile de usturoi, atât cât să fie ușor desfăcuți cățeii. Aroma lor va pătrunde în cartofi.

Așază căpățânile de usturoi printre cartofi, cu partea decupată în sus. Acoperă tava cu hârtie de copt, dar și cu folie de aluminiu, deasupra. Pune tava cu cartofi la cuptor la 200 de grade și lasă-i aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, scoate tava din cuptor și îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt de deasupra. Mai lasă tava cu cartofi copți în sare la cuptor pentru 10-15 minute.

Sursa: Catine.ro

Sursa foto: Shutterstock

Recomandarile noastre