Rețetă de paella, mâncarea spaniolă preparată mai ales de bărbați. Se servește direct din tigaie

Paella a fost mâncarea fermierilor și a agricultorilor din Valencia. O preparau la foc de lemne pentru masa de prânz. Era făcută din orez peste care puneau tot ce aveau prin casă: roșii, ceapă, fasole sau fructe de mare și condimente. Pentru a-i da mâncării culoarea ei galbenă frumoasă, adăugau șofran. În mod tradițional, paella era mâncată direct din tigaia în care era gătită.
Se spune că paella a fost o mâncare pe care un bărbat îndrăgostit i-a preparat-o logodnicii sale, pentru o masă romantică, și că numele preparatului vine de la expresia „para ella” („pentru ea” în spaniolă). Aici, trebuie spus că povestea are un sâmbure de adevăr: în mod tradițional, prepararea paella era treaba bărbaților din familiile spaniole. La fel, de exemplu, cum în România, bărbații sunt cei care se ocupă de carnea la grătar.
Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui, 100 g de chorizo, 400 g de orez, 400 g de fructe de mare (crustacee, calamari, creveți, pește alb), 4 felii de bacon, 1 ceapă, 2 lămâi, 70 g de mazăre verde, 1.5 l de supă de pui, verdeață, sare, ulei de măsline, piper după gust
Mod de preparare: Puneți la încălzit supa. Separat, într-o cratiță, prăjiți cu ulei: carnea de pui, chorizo, baconul și verdeața (timp de aproximativ 5 minute). Adăugați ceapa tocată și usturoiul și prăjiți încă 5 minute. Apoi adăugați orezul, sarea și piperul, turnați deasupra supa fierbinte și așteptați până când preparatul începe să fiarbă, apoi puneți-i un capac și înăbușiți până va fi găti orezul. Când orezul e aproape gata, adăugați fructele de mare și mazărea și stoarceți sucul de la o lămâie. Lăsați paella să se răcească un pic, tăiați a doua lămâie felii și serviți-o cu paella.
Sursa foto: Pixabay
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook