Rețetă din vechime. Babă albă ca la bunica

Rețetă din vechime. Babă albă ca la bunica
Rumenă, frumoasă, scoasă din cuptor, este deliciul transmis din generație în generație în Moldova.  Poate că la oraș i s-ar spune budincă, și nu babă, însă gustul inconfundabil e același.

Pentru prepararea acestui desert puteți folosi tăiței de casă. Așa e rețeta originală. Ea datează din perioada în care tăiețeii sau pastele nu se vindeau gata preparate la magazin. O altă varintă e să folosiți în loc de tăiței, macaroane. Iată cum se prepară Baba albă.

Ingrediente:

400 g  tăieței de casă sau din comerț, 8 ouă, 250 – 300 ml lapte (depinde de mărimea ouălor – dacă ouăle sunt de mari dimensiuni, folosiți lapte mai mult), 50 ml ulei sau unt topit, 150 – 200 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, stafide, merișoare, goji sau alte fructe uscate. Dacă folosiți goji, puneți-le doar în combinație, deoarece ele în sine nu sunt așa de dulci.

Preparare:

Tăiețeii se fierb 5 – 7 minute în apă clocotită cu câteva linguri de ulei. Se strecoară și se răcesc sub jetul de apă rece. Se adaugă uleiul și se amestecă. Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat.


Loredana Groza, surpriză de proporții pentru bărbatul vieții ei

7 kilograme în 7 zile. Iată Dieta de vacanță


Ouăle bătute se toarnă peste tăieței. Se amestecă compoziția.

Câte puțin se adugă laptele, mai apoi, cele 50 sau 100 ml, după cum e necesitatea.  Preparatul se pune într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Ideal e să puneți un strat de hârtie și deasupra, ca să nu se întărească crusta rezultată.  Se coace timp de 1 oră, la temperatura de 180 grade în cuptorul preîncălzit.

Baba se răcește bine, mai apoi se taie în bucăți mici. Se presară cu zahăr sau se pudrează înainte de a fi servită.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp