Rețeta pentru cină rapidă și gustoasă: Pui cu unt și usturoi

Rețeta pentru cină rapidă și gustoasă: Pui cu unt și usturoi
Pui cu unt și usturoi - Pui fraged și suculent scăldat într-un sos bogat de unt, aromat cu usturoi și cu un strop de vin! Această rețetă UȘOARĂ de pui la aragaz este gata în 15 minute și va deveni o PREFERATĂ a familiei!!!

Rețetă de pui cu unt și usturoi la tigaie

Dacă aveți nevoie de o cină rapidă și ușoară, în 15 minute o puteți avea! Această rețetă de piept de pui cu unt și usturoi va deveni un nou favorit al familiei. Se face într-o singură tigaie, ceea ce este minunat pentru că se curăță mai puțin.

Serviți acest pui cu orez alături sau cu o salată bună și ați obținut o cină perfectă.

Pentru această cină rapidă de pui cu unt și usturoi, preparată cu ingrediente obișnuite din frigider și din cămară, veți avea nevoie de:

Ulei de măsline
Piept de pui dezosat și fără piele
Mix condimente pui

Sare
Piper
Vin alb
Unt
Usturoi

Pătrunjel proaspăt, opțional

Cum se prepară:

Pentru a face acest pui rapid și ușor cu sos de usturoi, pur și simplu bateți carnea cu ciocanul până ajunge la o grosime uniformă și apoi încălziți o tigaie.

Într-o tigaie mare, adăugați ulei de măsline, bucățile de pui asezonate, sare, piper, și rumeniți-le pe prima parte timp de aproximativ 5 minute. Apoi pe cealaltă parte, tot 5 minute.

Când puiul este gata și gătit, scoateți-l din tigaie și lăsați-l să se odihnească pe o farfurie.
Deglazați tigaia cu un strop de vin, adăugați untul, usturoiul și gătiți timp de un minut sau până când untul s-a topit și usturoiul este parfumat.

Reîntoarceți puiul în tigaie, aruncați-l în sosul de unt cu usturoi, decorați cu pătrunjel și serviți.
V-am spus că acest pui în sos de usturoi este rapid și ușor!

Ce tip de vin ar trebui să folosesc?

Folosiți orice vin alb sec pe care îl aveți deschis sau la îndemână. Chardonnay, pinot grigio, sauvignon blanc, sau chiar un rose sec este bun. Doar asigurați-vă că nu este dulce.

Pot omite vinul?

Dacă vinul nu vi se potrivește, folosiți în schimb supă concentrată de pui. Rețineți că alcoolul din vin se arde și ceea ce rămâne este o aromă mai bogată în sosul de unt cu usturoi.

Pot folosi în schimb pulpe de pui?

Da! Această rețetă de pui la aragaz funcționează atât cu piepturi de pui, cât și cu pulpe.