Garofița Gog, o concurentă din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, i-a surprins plăcut pe cei trei jurați cu o rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor, ce a fost pe placul tuturor.

Ingrediente pentru Rețetă tradițională de ceafă țigănească

600 gr ceafă porc fără os , 1 kg baby cartofi , 300 gr slănină afumată, 200 gr ceapă roșie (șalotă) , 200 gr usturoi , 200 gr unt , condimente pentru cartofi , 200 gr ketchup, 10 gr boia dulce , sare și piper, 1 roșie mare, muguri de fasole verde, mazăre, bambus, flori comestibile ornat, 1 legătură ceapă verde, 50 gr brânză de burduf.

Mod de preparare

Se spală cartofii noi și se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute, după care se scurg de apă, se condimentează cu condiment special, sare, piper, după gust, după care se sotează în unt. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament si le lasă încă 15 minute la cuptor la 180 de grade. Ceafa de porc se bate puțin cu ciocanul de șnițele. Apoi se condimentează cu sare, piper și boia și se lasă la marinat aproximativ 35 de minute.

Petru sos, feliem slănina afumată în formă de acordeon și o tragem la tigaie în foarte puțin ulei. Doar până se rumenește bine. O îndepărtăm, apoi adăugăm în locul ei ceapa tocată julien. Călim ceapa adăugând apoi și boia de ardei dulce, ketchup, sare și piper, după gust.

Usturoiul se curăță, se taie feliuțe subțiri și se folosește la touch-ul final împreună cu roșia și brânza de burduf. Decorăm reparatul cu mugurii de bambus, fasole, mazăre, flori comestibile, pentru a-i da o notă de culoare și aspect îmbietor.

Sursa: Chefi la cuțite

Bebe Cotimanis, mai îndrăgostit ca niciodată. Vârsta este doar o cifră pentru actor

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp