Bradul este un remediu utilizat încă din antichitate pentru vindecarea diferitelor boli.
Mugurii de brad sunt un adevărat izvor de sănătate pentru corp, cu multiple efecte benefice organismului. Siropul se poate preparer în casă ori cumpărat e la farmacie.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Boli care pot fi vindecate cu muguri de brad
Efectele terapeutice ale siropului de brad sunt îndelung lăudate: antiseptice, antiinflamatoare, sedative, diuretice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antireumatice, vitaminizante, scrie doctorulzilei.ro.
- Siropul de brad este indicat în tratarea afecţiunilor laringelui, a traheei şi calmează tusea. De asemenea, acestea aduce beneficii în caz de bronşită, astm bronşic şi tuberculoză. Se iau zilnic 6-10 linguriţe de sirop de brad preparat la rece în miere. Acest preparat are efecte dezinfectante, calmante şi ajută la regenerarea ţesuturilor lezate de infecţii. Suplimentar, se face gargară cu două linguriţe de tinctură de muguri de brad diluate într-un sfert de pahar de apă.
- Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează şi reglează metabolismul, având efecte regenerante miraculoase. Tratamentul se adresează în mod special copiilor, care sunt foarte receptivi la preparatele obţinute din ţesuturile vegetale tinere. Se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau câte 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad obţinut în miere, înainte de fiecare masă principală.
Tinctura de muguri de brad are efecte cicatrizante
- Preparatele din muguri şi cetină de brad au efecte benefice în gastroenterite, litiază biliară, crampe abdominale, infecţii intestinale, colite de fermentaţie, vome, diaree, balonări, parazitoze şi lipsa poftei de mâncare. Luat cu 10-15 minute înainte de masă (câte două linguriţe), acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.
- Bolile renale se tratează cu ceaiuri sau sirop de brad, mai ales dacă este vorba de infecţii sau inflamaţii renale, cistite sau nefrite.
- Tinctura de muguri de brad are efecte antiinflamatoare, antiinfecţioase şi cicatrizante. Se înmoaie o bucăţică de pâine într-o linguriţă de tinctură de muguri de brad şi se înghite pe stomacul gol. Se iau patru asemenea doze zilnic, timp de două săptămâni.
- În caz de oboseală, se iau câteva linguriţe de sirop de brad pe stomacul gol. Acest preparat natural redresează rapid valorile glicemiei şi reglează activitatea nervoasă, având un efect tonic şi reconfortant foarte intens.
- În cazul unui ten lipsit de fermitate sau iritat şi înroşit se aplică direct pe faţă sirop de muguri de brad, într-o peliculă subţire, precum o mască şi se lasă să acţioneze 15 minute. La final, se îndepărtează pelicula cu un tampon înmuiat în lapte şi se lasă pielea să se usuce în mod natural, fără a se clăti cu apă.
- O altă variantă ar fi infuzia de muguri de brad. Se pune o mână de muguri verzi de brad în jumătate de litru de apă clocotită. Se acoperă capul cu un prosop şi se stă aplecat deasupra vasului, vreme de 5-10 minute, la o distanţă de 30 de centimetri. Această inhalaţie este benefică şi pentru desfundarea şi curăţarea căilor respiratorii şi pentru prevenirea răcelilor aflate în stadiu incipient.
Medaliata olimpică Larisa Iordache, confirmată cu COVID-19
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook