Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum calmezi durerile articulare prin metode naturale

Cum calmezi durerile articulare prin metode naturale
Odată cu înaintarea în vârstă, durerile articulare apar mai des și-ți fac viața un chin. Însă, acestea pot fi calmate prin metode naturale și de un stil de viață sănătos.

Pentru ca să calmezi durerile articulare prin metode naturale, ai nevoie și de un stil de viață sănătos. Chiar dacă ai probleme, e nevoie să faci mișcare, după cum poți. Apelează și la sfaturile unui kinetoterapeut.

Cum calmezi durerile articulare prin metode naturale

Mișcarea și menținerea greutății sunt importante.

  • Este important să te menții în formă pentru a reduce simptomele neplăcute și a putea să te miști în voie în continuare. Trebuie să alegi exerciții ușoare, care să nu uzeze și mai mult articulațiile.
  • În plus, este bine să faci plimbări ușoare.
  • Este importantă și menținerea greutății. Kilogramele în plus afectează articulațiile și pun presiune în special pe cele de la picioare și pe coloana vertebrală.
  • Combină exercițiile fizice cu o dietă adecvată.

Cum calmezi durerile articulare. Ceai antiinflamator

Poți prepara acasă un ceai care ameliorează durerile articulare.

Faci un amestec cu cantități egale de: flori de boz negru, frunze de urzică, rădăcini de pătrunjel, scoarță de salcie. Fierbi o lingură din acest amestec în 200 ml de apă fierbinte, timp de 5 minute, la foc mic. Lași să se răcească, după care strecori.

Se beau câte două căni pe zi, neapărat după masă. Preparatele din scoarță de salcie, pe care le găsești în magazinele cu produse naturiste, sunt și ele bune pentru calmarea durerilor.

Mai poți prepara un ceai, fierbând două linguri de pulbere din scoarță de salcie, în 200 ml de apă, timp de 20 de minute, la foc mic. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, după mesele principale. Acest tratament este contraindicat dacă ai hiperaciditate sau ulcer gastric.

Durerile articulare. Reguli

  • Nu face mișcări bruște sau de răsucire.
  • Distribuie greutatea obiectelor pe care le cari pe mai multe articulații. De exemplu, folosește un rucsac, nu o geantă pe umăr.
  • Folosește ambele mâini atunci când ridici un obiect greu.
  • Când stai în picioare, menține-ți poziția dreaptă: împinge umerii înapoi și retrage abdomenul.
  • Atunci când te așezi, rămâi cu spatele drept.

Unde și cum petrecem de Revelion. Raed Arafat a spus-o clar și ne-a trasat indicații

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre