De ce e bine să mănânci cireșe coapte. Beneficii

Abia așteptăm să apară cireșele românești care par mai gustoase decât cele din import. Sau, așa ni se pare nouă că sunt mai dulci, mai cărnoase, mai răcoritoare. Aceste fructe sunt și bune pentru organismul nostru. O mulțime de vitamine intră în corpul nostru atunci când cireșele sunt coapte.
Cireșele sunt bogate în vitamine: C, PP, A, E, B1, B2, B6, B9 și acid folic. În plus, conțin și alte elementele nutritive fac parte: fier, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, potasiu, cupru, sulf, nichel, calciu.
Originea acestui fruct se află în Marea Neagră și Marea Caspică, ajungând ulterior în Europa și Asia, prin păsări și migrații umane. În Spania, cele cultivate în valea Jerte (Cáceres) sunt foarte populare și sunt cultivate în multe țări ale lumii, chiar și în Rusia.
Este recomandabil să consumați cireșe coapte atunci când arată roșu intens, și nu numai pentru că sunt mai dulci, ci și pentru că nutrienții sunt mai concentrați.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook