Simona Ionescu / Redactor Șef

Leziunile articulațiilor, mai ușor de tratat. Un spital din capitală are cel mai modern aparat

Leziunile articulațiilor, mai ușor de tratat. Un spital din capitală are cel mai modern aparat
Tratarea minim invazivă a leziunilor din articulații nu mai e un lux. În București, un spital are acum în dotare un aparat care rezolvă rapid orice probleme de acest fel. Aparatul a fost primit cadou.

Spitalul Universitar de Urgență București a fost echipat cu un artroscop de ultimă generație. Acest dispozitiv facilitează atât diagnosticarea, cât și tratarea leziunilor intra articulare. Tehnologia inovatoare se bazează pe o abordare minim invazivă a porblemei. Spre deosebire de intervențiile chirurgicale clasice, artroscopia implică o perioadă mai scurtă de spitalizare și o recuperare mult mai rapidă, a explicat, pentru RADOR, Cătălin Cîrstoiu, managerul instituției medicale.

Echipamentul de ultimă generație a fost oferit ca donație de o companie privată, iar managerul a menționat că valoarea investiției a fost de 100.000 de euro. Acum, toate cele cinci săli de operații din secția de ortopedie sunt dotate cu câte un artroscop.

Ce presupune artroscopia

Conform medicului, artroscopia se încadrează în procedurile medicale moderne, venind în sprijinul pacienților cu probleme articulare, care nu mai trebuie să îndure chinul unor intervenții chirurgicale clasice ce necesită timp îndelungat de recuperare. „Este o tehnică ce face parte din tratamentele moderne, nu mai reprezintă un lux rar întâlnit, oferindu-le pacienților acces la chirurgie minim invazivă.

Aparatul este foarte avansat și poate fi folosit pentru artroscopia mai multor articulații, nu doar pentru genunchi sau umăr, așa cum mulți cred. De fapt, poate fi utilizat și pentru șold, încheietura mâinii sau gleznă. În mod obișnuit, artroscopiile implică o internare de scurtă durată, de până la 24 de ore – pacientul se prezintă, este operat și, a doua zi, poate fi externat. Recuperarea după o astfel de intervenție este considerabil mai rapidă”, a precizat Cîrstoiu.

Concret, artroscopia reprezintă o intervenție chirurgicală ortopedică minim invazivă, cu un scop atât diagnostic, cât și terapeutic, folosită în tratarea afecțiunilor articulare.

Această procedură înlocuiește cu succes, în mare parte, intervențiile invazive. Comparativ cu intervențiile clasice, deschise, artroscopia permite chirurgului ortoped o vizualizare mai detaliată a structurilor pe care le tratează, scăzând astfel durata de spitalizare, iar recuperarea este mai rapidă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre