Negii apar din cauza unui virus, virusul papiloma uman (HPV), spune specialiștii.
Infectarea se produce fie prin contact direct, fie prin atingerea unor suprafeţe care n-au fost curăţate corespunzător, de pildă în baie sau în bazinele de înot.
Cum scăpăm de negi. Remedii naturiste
Alimentele cu acţiune curativă recomandate nu se consumă, ci sunt destinate uzului extern.
Sunt binevenite şi numeroasele remedii care întăresc capacitatea de autoapărare a organismului, pentru prevenirea recidivelor.
Usturoiul. Omoară viruşii, dar şi împiedică proliferarea celulelor infectate. Cercetătorii iranieni au oferit dovezi greu de contestat. Ei au tratat cu extract de usturoi 23 de pacienţi, care aveau între doi şi 96 de negi. După o săptămână sau două, toate formaţiunile cutanate dispăruseră.
Curăţaţi atâţia căţei proaspeţi câţi vă trebuie, iar apoi zdrobiţi-i sau tăiaţi-i în mici rondele. Puneţi usturoiul direct pe negi, evitând contactul cu pielea dimprejur.
Bandajaţi locul respectiv, lăsaţi remediul să acţioneze peste noapte şi, în dimineaţa următoare, spălaţi porţiunea de piele cu multă apă. Este posibil să se formeze băşici, totuşi aplicaţi tratamentul cu consecvenţă în continuare, până la dispariţia negilor.
Procedura de mai sus nu se poate folosi în cazul copiilor, cu atât mai puţin a bebeluşilor. Usturoiul va provoca arsuri grave pe pielea lor delicată.
Negii. Alte remedii naturiste
Rotopasca. Micile flori galbene şi frunzele de rostopască sunt cunoscute încă din antichitate pentru virtuţile lor tămăduitoare. Din rostopasca proaspătă, stoarceţi puţin suc din tulpini şi picuraţi-l direct pe negi, o dată sau de două ori pe zi, timp de cinci până la şapte zile.
În cazul când folosiţi planta uscată, va trebui să pregătiţi un decoct concentrat, cu care să vă tamponaţi negii.
Paiele de ovăz tocate. Conţin, printre alte principii active, nu mai puţin de şapte compuşi cu acţiune antivirală. Aceasta ne permite să presupunem că ar putea fi întrebuinţate cu succes (tot sub formă de decoct) contra virusului (HPV).
Smochinele. Terapeuţii din Iran obişnuiesc să trateze negii tamponându-i cu sucul lăptos ce se scurge din codiţa smochinelor. Ar trebui să vă tamponaţi negii o dată pe zi, timp de cinci până la şapte zile, cu sucul alb, picurat din codiţa smochinelor proaspete.
Coaja de banană. Un procedeu utilizat de adepţii medicinei complementare constă în frecarea negi lor cu partea interioară a unei coji de banană. Puteţi aplica această metodă de trei-patru ori zilnic, timp de cinci până la şapte zile. Este foarte posibil să ajungeţi la rezultatele dorite, după cum ne încredinţează un studiu publicat tot în anii ’80.
Zeama de lămâie. Tamponaţi negii cu zeamă de lămâie şi prelungiţi tratamentul până când acidul conţinut în ea îi va face să dispară.
Hameiul, bun în bere și pentru sănătate. Combate oboseala
Tratează amigdalita cu muşeţel şi cu salvie
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook