Simona Ionescu / Redactor Șef

Olivia Steer anchetează moartea lui Bach. Crede că se putea salva, dacă mânca mere

Olivia Steer anchetează moartea lui Bach. Crede că se putea salva, dacă mânca mere
Olivia Steer a devenit cunoscută drept prezentatoare TV. În ultimii ani a atras atenția publicului cu stilul de viață sănătos pe care îl adoptă. Convingerile ei nu sunt întotdeauna confortabile, însă vedeta îi încurajează și pe alții să se opună medicinei tradiționale.

O antivaccinistă convinsă, Olivia Steer are acum treabă cu unul din marii compozitori ai lumii. Ea anchetează moartea lui Bach. Și concluzia e fermă: dacă mânca mere, avea mai multe zile. Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) a fost un compozitor german și organist din perioada barocă, considerat în mod unanim ca unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Operele sale sunt apreciate pentru profunzimea intelectuală, stăpânirea mijloacelor tehnice și expresive și pentru frumusețea lor artistică.

Muzica lui Bach, beneficii enorme pentru sănătate

Prin simpla ascultare a muzicii lui Bach, se îmbunătățesc parametrii cardio-vasculari și tiparele comportamentale – arată un studiu din 2014, efectuat pe cobai, publicat și accesibil pe PubMed.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Steer (@oliviasteer)


„Din păcate, deși amintește faptul ca Bach a murit din cauza unui AVC, la vîrsta de 65 de ani, textul omite să precizeze, dacă există vreo legătura (oricât de strânsă / laxă e ea) între un accident vascular cerebral și disfuncțiile grave ale inimii.

Motiv pentru care am verificat în literatura de specialitate posibilitatea unei conexiuni, fundamentate științific, și am constatat că există, grupa mare!, pusă în pagină cu subiect și predicat, negru pe alb, de unde trag concluzia că, în domeniul meloterapiei pentru pacienți umani, maestrul Bach, doar singur, e dezolant de neputincios, fără susținerea generoasă a unor suflete / minți pricepute, din alte domenii de competență”, notează Olivia Steer într-o postare pe Instagram.

Olivia Steer a decsoperit de ce Bach a murit așa repede

Coroborând mai multe studii medicale, Olivia Steer a concluzionat că celebrul compozitor putea trăi mai mult și mai bine. „Consumul a două mere de mărime medie pe zi ajută la scăderea tensiunii arteriale, având proprietăți hipocolesterolemiante și antiinflamatoare, arată un alt studiu științific, din 2012, de asemenea, la liber, pe PubMed.

Merele cu coaja (întregi) sunt surse excelente atât de fibre, cât si de polifenoli, compuși benefici sănătății inimii”, a mai arătat Olivia Steer în postarea sa. Ea ilustrează postarea cu o tartă din mere întregi, crude, legate cu psyllium, îndulcită cu miere de salcâm și parfumată cu scorțișoara, având un blat de nuci românești cu vanilie proaspăt măcinată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre