Simona Ionescu / Redactor Șef

Un expert în diabet trage un semnal de alarmă. Cât de periculoase pot fi smoothie-urile de fructe

Un expert în diabet trage un semnal de alarmă. Cât de periculoase pot fi smoothie-urile de fructe
Dr. David Cavan, expert în diabet, a emis un avertisment major privind o băutură aparent sănătoasă, dar care poate fi foarte periculoasă: smoothie-urile de fructe.

Dr. David Cavann, endocrinolog consultant la University Hospitals Dorset, expert în diabet menționează că smoothie-urile de fructe, chiar și cele făcute în casă conțin o cantitate mare de zahăr.

„Este tot zahăr și va avea un impact important asupra nivelului de glucoză din sânge”

„Orice fruct, atunci când este transformat într-un smoothie, devine o băutură foarte dulce, deși conține și ceva fibre. În ceea ce privește conținutul de zahăr, smoothie-urile sunt la egalitate cu Coca-Cola. Nu contează că zahărul este „natural”, adică provine inițial din fructe.

Este tot zahăr și va avea un impact important asupra nivelului de glucoză din sânge. Este bine cunoscut faptul că dietele bogate în zahăr provoacă senzații de foame frecvente, precum și consumul de calorii în exces, crescând riscul de obezitate și de boli asociate acesteia”, a declarat dr. Cavan.

Autor al cărții  „Managing Type 2 Diabetes: A Guide to Reducing Symptoms and Improving Your Health”, medicul spune că un pas simplu pentru reducerea riscului de diabet este să renunțați la smoothie-urile cu fructe.

Schimbați sucul de fructe cu fructe!

Un expert în diabet trage un semnal de alarmă. Cât de periculoase pot fi smoothie-urile de fructe
Smoothie-urile, un pericol!

Un studiu din 2013 a arătat că persoanele care consumau fructe erau mai puțin predispuse la diabet de tip 2 legat de obezitate, în timp ce cei care consumau suc de fructe prezentau un risc crescut. Schimbarea sucului de fructe cu fructe de trei ori pe săptămână pare să reducă riscul de diabet de tip 2 cu 7%.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică în care organismul nu produce suficientă insulină, hormonul responsabil pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Atenție! Și îndulcitorii pot crea probleme!

Dacă boala nu este tratată corespunzător, poate duce la o serie de alte afecțiuni cu potențial letal. Acestea includ boli de inimă, accident vascular cerebral, boli renale și orbire.

Deși nu există leac pentru această afecțiune, ea poate fi remisă prin modificări ale stilului de viață, cum ar fi scăderea în greutate, o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Cu toate acestea, băuturile zaharoase, precum smoothie-urile de fructe, ar putea pune în pericol sănătatea diabeticilor aflați în remisie, spune Dr. Cavan.

„Aș spune chiar că nu cred că este posibil să gestionați diabetul de tip 2 dacă veți continua să consumați zahăr în acest mod. Îndulcitorii pot provoca, de asemenea, probleme, dar sunt o opțiune mult mai bună decât zahărul”, a adăugat specialistul.

Sursă foto: www.thelittleepicurean.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *