Primii care vor fi vaccinați anti-COVID-19 vor cei ”din linia întâi”, adică cei care lucrează în spitale, în centre sociale și altele. Copiii ar trebui vaccinați? Ce spun specialiștii.
Vaccinarea anti-covid la copii. Ce spun specialiștii
Unul dintre cei mai apreciați medici, dr. Mihai Craiu, a explicat riscuri vaccinării anti-covid la copii, scrie doctorulzilei.ro.
Cunoscutul medic pediatru a explicat cum pot fi protejați copiii contra virusurilor de sezon, dar mai ales cum pot fi protejați de virusul SARS-CoV-2. Acesta a atras atenția, potrivit Digi24, că automedicația poate face mai mult rău decât bine.
Medicul Mihai Craiu a precizat că, potrivit informațiilor legate de vaccinarea anti-Covid, vaccinul este administrat persoanelor peste 16 ani. Prin urmare, copiii nu vor fi vaccinați în primele valuri ale vaccinării. Pentru că nu sunt studii de siguranță la copii.
„Însă, sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi. Mască în spații închise, mâini spălate. Unde sunt comorbidități grave, iar copiii care ar putea face complicații ale bolilor. Părinții ar trebui să fie în grupurile care se vor vaccina cât mai repede. Acești părinți trebuie incluși în programul de vaccinare”, a declarat medicul Mihai Craiu.
Recomandările medicului Mihai Craiu
Cunoscutul medic a împărtășit pe contul său de Facebook, câteva precizări despre noul protocol național de tratament al infecției cu SARS-CoV-2.
- Copiii care primeau, fără probleme, Ibuprofen, înainte de pandemie, pot să primească, atunci când este necesar, și acum, orice tip de antitermic ce conține acest produs medicamentos.
- Copiii asimptomatici diagnosticați ca având COVID19 sau contacți cu pacienți confirmați NU se tratează cu antibiotice, la domiciliu.
- Pentru orice altă decizie de tratament ar trebui contactat medicul de familie sau pediatrul. Nu dăm automedicație, doar pentru că ne este frică.
Tot ce trebuie să știi despre vaccinare. Când se administrează primele doze în România
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook