Simona Ionescu / Redactor Șef

Mădălin Voicu era să moară când era bebeluș. Dramele din viața muzicianului

Mădălin Voicu era să moară când era bebeluș. Dramele din viața muzicianului
Mădălin Voicu  a fost sincer și a povestit despre dramele și bucuriile din viața lui. Era să moară când era bebeluș. Jurnalista Denise Rifai ”l-a tocat” cu întrebări incomode.

Ediția din 27 aprilie a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai” a plasat Kanal D pe primul loc în topul televiziunilor din România, la orașe. Minutul de aur, atins la 23:20, a adunat în fața micilor ecrane, la Kanal D, aproape un milion de telespectatori (923.000) din întreaga țară. Invitatul serii a fost un muzician celebru, Mădălin Voicu.

Mădălin Voicu provine dintr-o familie de muzicieni, veche de 200 de ani. Este fiul celebrului violonist Ion Voicu. La rândul său, este violonist și dirijor, dar și politician. A povestit despre familie, pasiuni, drame și bucurii.

Mădălin Voicu era să moară când era bebeluș

Mădălin Voicu este fiul celebrului violinist Ion Voicu, considerat de mulți specialiști unul dintre marii violiniști ai continentului. Este un personaj spumos, cult, talentat și rafinat.

A fost invitatul jurnalistei Denise Rifai, la emisiunea pe care aceasta o realizează la Kanal D. A fost bombardat cu întrebări incomode la care a fost nevoit să răspundă contra cronometru.

Mădălin Voicu a povestit cum era să moară bebeluș fiind. „La 8 luni, am fost aproape de moarte. Am băut lapte stricat de la o bonă, mama m-a hrănit la sân până la 8 luni. Și-am făcut toxicoză, o boală periculoasă, am fost scăpat de doctorul Piți Vasiliu care, în timp, a fost doctorul meu cât a fost în viață.

Dar, cum vedeți, sunt viu, toate lucrurile sunt în regulă”, a povestit politicianul-dirijor.

Mădălin Voicu, despre părinții săi

Muzicianul a povestit că a trăit ca un mic aristocrat și spune că iubirea dintre părinții săi este decupată din filmele romantice. „Pare un film ca «Șatra». Din câte știu, mama l-a furat pe tata!

Bunica mea, mama mamei mele, era mai înțepată așa, cu o oarecare gomoșenie, n-a putut să o convingă pe mama să renunțe la iubirea ei. Tata a vrăjit-o cu vioara. Au plecat să trăiască împreună, ceva boem, are un parfum anume.

Marea iubire a lor s-a văzut în cariera tatălui și-n viața mamei mele. Ea rânduia toate concertele și turneele tatălui meu. Dragostea lor e ceva superb, de nepus la îndoială, o idilă fără de egal, iar eu și sora mea eram supuși unui program strict. Știu să curăț cartofi, să fac mâncare, știu multe, inclusiv cum să mănânci ca un aristocrat. Eu sunt un țigan cu sânge albastru, e bine! Eu am considerat mereu că trebuie să susțin că sunt țigan, nu am de ce să mă feresc. Da, sunt țigan, și ce? Nu sunt perfect, dar am și calități”, a spus Mădălin Voicu.

Mădălin Vociu, averea

Mădălin Voicu a vorbit și despre cum a făcut și cum și-a cheltuit averea. Una dintre pasiunile sale au fost ceasurile, pe lângă bijuterii. Are patru exemplare deosebite. Un ceas Piaget, de 8.000 de euro, un Vacheron Constantin, de 20.000 de euro, de la tatăl său, şi un Patek Philippe, de buzunar, pe care tatăl său îl avea de la clebrul dirijor Yehudi Menuhin.

Mai are un ceas Glasshutte de aproape o sută de ani care a aparţinut fostului premier austriac Bruno Kreisky, achiziționat de la un magazin de antichităţi cu 3.500 de euro. „Niciodată nu am vrut să par nici mai bogat, nici mai sărac. Am făcut multe case, dar am rămas fără ele în urma unor despărțiri și divorțuri.

M-am întors la mama, care are o proprietate, însă nu știu cum a fost evaluată la două milioane de euro, cum a apărut în presă. Un apartament are acolo fiul meu, Tudor, un altul sora mea.

Eu sunt izmene pe călător, cum s-ar spune. Eu nu sunt proprietar pe nici o casă și-am rămas, cum zice țiganul, corcoro, adică singur, deși am construit case. Am trei ceasuri, da. Și am sufletul bogat, sunt sănătos, asta contează”, a comentat Mădălin Voicu în fața lui Denise Rifai.

Mădălin Voicu și Seghei Mizil

Serghei Milzil și Mădălin Voicu au fost bini prieteni. Presa nu a reușit să le afle motivele scandalului dintre cei doi. ”Nu mă mai împac cu el niciodată. M-am săturat ca el să apară ca băiatul bun și eu lepra. Mă face nevertebrat, din regnul animal, scursură, analfabet, bou, alcoolic”, spunea Serghei Mizil.

Tot Serghei Mizil a fost cel care a dezvăluit de ce s-au certat și a spus că Mădălin Voicu a renunțat la prietenie de dragul unei femei. ”Ce face măi, Paganini acum? El politician și violonist celebru care s-a certat cu mine și cu alții din cauza unei femei? Și ce a făcut aia, marea pictoriță? L-a dat afară din casă și a schimbat yalele”,  a spus Seghei Mizil.

Mădălin Voicu a pierdut un copil

Mădălin Voicu are șapte copii, cu cinci femei. A mai avut un fiu, care a avut un sfârșit tragic. Muzicianul a vorbit despre acest episode dramatic din viața lui.

”Am fost trist, sigur că se putea evita acel accident nenorocit. Eu nu eram acasă, eram la Filarmonică. Cristina era plecată şi ea, deci a rămas doar cu bunică-sa. Probabil că pastilele erau la îndemână undeva că altfel nu-mi explic, să se fi urcat pe vreo etajeră sau pe bibliotecă. Asta a fost! Am avut trei mari suferinţe.

Moartea lui Ioan, moartea bunicii şi moartea tatălui meu, m-au marcat. Într-un fel, Dumnezeu te întăreşte şi când dai examenul de rezistenţă şi de putere de a trece peste anumite necazuri şi supărări. Nu am ce să comentez, toată lumea a făcut tot ce se putea face să-l salveze, dar probabil că l-a vrut Dumnezeu şi l-a luat la el”, a povestit Mădălin Voicu în emisiunea lui Denise Rifai.

Mădălin Voicu în politică

Avea o carieră de succes ca muzician, dar Mădălin Voicu a fost atras și de politică. La alegerile din 1996, Mădălin Voicu lua prin surprindere opinia publică, după anunțul candidaturii sale ca deputat din partea Partidei Romilor. Ulterior, a candidat din partea PSD, dar în 2010, pardidul l-a exclus.

Mădălin Vociu a fost trimis în 2016 în judecată, acuzat fiind de trafic de influență, fals în declarații, spălare de bani și folosirea autorității pentru obținerea de foloase necuvenite. În dosar era implicat muzicianul, soția acestuia Carmen Olteanu și alte câteva persoane. Dosarul încă este pe rol la DNA, până la această dată nedându-se o decizie finală.


Mădălin Voicu povestește cum și-a pierdut fiul

Ion Voicu, violonistul secolului al XX-lea. Și o vioară „Stradivarius”, fabricată în 1702

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre