Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum s-a îmbogățit Elon Musk și l-a detronat, ieri, pe Jeff Bezos

Cum s-a îmbogățit Elon Musk și l-a detronat, ieri, pe Jeff Bezos
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a fost detronat de pe poziția celui mai bogat om din lume. Datorită unei creșteri cu cinci procente a acţiuni Tesla, Elon Musk este acum în vârful topului celor mai bogați oameni din lume.

Elon Musk este co-fondator şi director general al Tesla. El a devenit joi, 7 ianuarie 2021, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 184 miliarde de dolari. Astfel, l-a detronat de pe primul loc pe Jeff Bezos, care deține o avere de circa 181 mld. dolari, potrivit datelor de pe Bloomberg.

Răspunzând la un mesaj de pe Twitter care spunea că Elon Musk este cel mai bogat om din lume, antreprenorul a scris în secțiunea de comentarii a postării: „Ce ciudat”.

Averea lui Elon Musk

Acestea sunt datele de pe parcursul şedinţei de tranzacţionare deschisă în urmă cu puţin timp la New York, situaţia finală fiind stabilită la închiderea bursei, adică atunci când se opreşte pentru astăzi tranzacţionarea Amazon şi Tesla.

Averea lui Elon Musk este dată de deţinerea de circa 20% din Tesla şi de 48% în SpaceX, dar şi de stock options de 57 de milioane de acţiuni la Tesla. Pe de altă parte, averea lui Bezos este dată de deţinerea de 11% din Amazon, companie de 1.600 de miliarde de dolari, adică dublu faţă de Tesla. Averea CEO-ului Tesla a crescut cu 150 mld. dolari în ultimul an.

Rachetele lui Elon Musk

Elon Musk este mai hotărât că oricând să revoluționeze planeta. În urmă cu un an, Musk a dezvăluit prototipul Starship, o rachetă menită să faciliteze misiunile interplanetare. Astfel, până în anul 2026, oamenii ar putea să călătorească spre Marte contra unui bilet care ar putea costa în jur de 500.000 de dolari, conform estimărilor. Odată ajunși acolo, pasagerii ar urma să populeze planeta. 

Presa internațională vorbește de aproximativ 1 milion de oameni care ar putea să locuiască pe Marte începând cu 2026, astfel creându-se și locuri de muncă și o nouă șansă de colonizare a altei planete pentru omenire.

De ce au fugit Beckham-ii cu avionul privat din Marea Britanie. Secretul a fost aflat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre