Descoperire surprinzătoare în cazul morții lui Andrei Versace. Ce au descoperit legiștii

Legiștii au transmis rezultatele toxicologice procurorilor care se ocupă de acest caz. Ei au făcut o descoperire surprinzătoare în cazul morții lui Andrei Versace.
Așa cum se știe, Andrei Pârvan, cunoscut în mediul online drept Andrei Versace, a fost găsit fără viață în dimineața zilei de 20 iulie 2024, într-un apartament dintr-un complex rezidențial din Sectorul 1 al Bucureștiului. Locuința în care se afla corpul bărbatului fusese închiriată pe numele mamei sale.
Influencerul a fost găsit mort în casă, după ce unul dintre angajații firmei de pază care deservea imobilul, alertat de un miros înțepător provenind din apartament, a contactat autoritățile. Pentru a pătrunde în interior, deoarece ușa era încuiată pe dinăuntru, a fost necesară intervenția unei echipe de descarcerare a ISU București-Ilfov.
Corpul neînsuflețit al lui Pârvan a fost descoperit în bucătărie, în stare avansată de descompunere. Legiștii nu au observat semne externe de agresiune, ceea ce a exclus, inițial, o moarte violentă. Cu toate acestea, în baza normelor legale, a fost deschis un dosar de moarte suspectă.
Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, la INML s-au efectuat analize toxicologice și histopatologice – acestea din urmă fiind esențiale pentru a identifica eventuale afecțiuni sau substanțe anormale prezente în corp la nivel microscopic. Surse din cadrul anchetei au indicat că, acum, la aproape un an de la constatarea morții lui Andrei Versace, rezultatele au fost comunicate Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
Deși inițial s-a speculat că moartea ar fi fost cauzată de droguri, având în vedere și ultimele apariții online ale lui Andrei Versace, testele toxicologice nu au indicat prezența unor substanțe interzise în organism. Singura substanță identificată a fost alcoolul. Totuși, experții legiști au menționat că nivelul detectat poate fi rezultatul proceselor chimice care apar în timpul descompunerii corpului, cum ar fi formarea naturală de etanol, relatează Gândul.
Totuși, lipsa dovezilor clare nu exclude complet posibilitatea consumului de droguri. Mai ales că anumite substanțe, cum ar fi cocaina sau etnobotanicele, pot deveni imposibil de detectat dacă recoltarea probelor are loc la mult timp după deces, cum s-a și întâmplat în cazul lui, din cauza degradării organice avansate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook