Simona Ionescu / Redactor Șef

Jeremy Clarkson de la Top Gear sare în ajutorul puștiului de 5 ani jefuit de hoți

Jeremy Clarkson de la Top Gear sare în ajutorul puștiului de 5 ani jefuit de hoți
Starul TV Jeremy Clarkson se implică în salvarea unui puști de cinci ani care e devastat după ce hoții i-au furat produsele pe care le vindea, lângă casă, ca să își ajute părinții. Visul lui e să devină negustor, așa că a pornit deja o mică afacere, dar a fost jefuit. Printre sutele de oameni care i-au sărit în apărare e și vedeta Top Gear.

Micul Harry vrea să devină negustor după ce a citit o carte

Micuțul Harry Clare vinde ouă și lapte de capră, precum și săpun și balsam de buze pe un blat, la marginea drumului, lângă Rosebud Meadow din Malvern, Worcs. E o vânzare de onestitate, în sensul că lasă marfa în stradă nesupravegheată, iar cumpărătorii pun într-o cutie plata pentru produsul luat.

În fiecare dimineață, micuțul  face aprovizionarea tarabei și colectează banii din cutia lăsată lângă lista de prețuri a produselor sale. Zilele trecute, când  tânărul a mers să-și verifice stocul, a observat că niște hoți fără inimă l-au jefuit. Au furat toți banii din cutie, dar și toate produsele, lăsând în urmă doar blatul și semnul care indica vânzarea. A izbucnit în plâns.


Fata i-a călcat pe urme, dar fiul lui Adrian Enache are cu totul alte planuri

Andrea Esca, apariție surpriză. ”Nu sunt un robot, sunt un om”


Cazul a devenit public iar micul Harry a primit sute de mesaje de susținere și oferte de donații ale oamenilor de bine din întreaga lume, în timp ce poliția a fost chemată să investigheze furtul. Deși a suferit groaznic, Harry spune că acțiunile hoților nu l-au speriat și că în continuare își dorește să devină negustor când va fi mare.

„Cel mai greu a fost să îi explic de ce ar lua cineva produsele”

Mama puștiului, Rosie Clare, în vârstă de 35 de ani, a povestit că fiul ei a decis să se facă negustor după ce a citit o carte de la școală. Așa i-a venit și ideea de a înființa taraba de onestitate. El vindea șase ouă pentru 1,50 lire sterline, balsamul de buze home-made al mamei sale pentru 2,50 lire sterline și săpunul pentru 2 lire sterline fiecare sau trei pentru 5 lire. În total, produse de 40 de lire sterline au fost luate de escroci.

„Magazinul este mândria și bucuria lui. Este într-adevăr mândru de asta. Încă vrea să fie un negustor, așa că am dus câteva lucruri înapoi, la tarabă, pentru el. Dimineața a plâns foarte mult, nu mai pierduse nimic niciodată acolo și nu înțelegea de ce cineva i-ar face așa ceva. Asta a fost cel mai greu să îi explic. Am încercat să-i explic că poate persoana care a luat lucrurile avea foarte mare nevoie de ele și nu avea bani”, a povestit mama copilului pentru The Sun.

Puștiul își reinvestea câștigul în furaje pentru animale

Femeia povestește că, în final, au fost cu toții copleșiți de bunătatea oamenilor care le-au trimis mesaje de încurajare și donații. Copilul vindea ouă de la găinile din gospodărie pe care le îngrijea singur și își ajuta mama la mulsul caprelor, știind că din acel lapte se face săpun și balsam de buze. „Harry este, probabil, singurul copil de cinci ani care știe să ajute o capră să nască, dacă i se blochează iezii”, a mai spus mama băiețelului.

Mama mai povestește că fiul ei mergea la magazin pentru a vedea dacă mai e nevoie de ceva de două ori pe zi, dimineața, înainte de a ajunge la școală, și seara. Niciodată nu a întârziat la școală din această cauză. Cu banii câștigați cumpăra furaje pentru animale. ”În medie vinde de 10- – 15 lire, iar în cea mai bună zi a sa a câștigat 60 de lire”, a mai relatat mama.

În urma mesajelor pozitive venite din toată lumea, familia lui Harry a decis să creeze o pagina pe care  oamenii să doneze, iar banii vor fi folosiți pentru a cumpăra un ponei de terapie copiilor de la Azilul din Acorns. Rose Clare a spus că aceasta e dorința fiului său,  de a-i face pe acei copiii fericiți „așa cum au făcut oamenii ăștia amabili pentru mine.”

Sursa foto: Twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre