Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce semn i-a trimis Dumnezeu Parintelui Calistrat. Nu l-a ajutat nici „țuicuța” de după agheazma de dimineață

Ce semn i-a trimis Dumnezeu Parintelui Calistrat. Nu l-a ajutat nici „țuicuța” de după agheazma de dimineață
Preotul care le recomanda enoriașilor să facă gargară cu apă şi sare şi să folosească agheasmă, ţuică şi albastru de metil pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus, a ajuns bolnav, a spital.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a informat, pe pagina sa de Facebook, că a fost infectat cu SARS-CoV-2. El este o prezență activă în social media, cu peste 750.000 de urmăritori pe Facebook și cu un blog foarte citit. Inclusiv de pe patul de spital a ținut să își continue comunicările.

COVID-19 pozitiv

Părintele a povestit cum a ajuns la spital și cum a aflat că suferă de COVID-19. „Am să vă reamintesc, că o tuse seacă, forțată și necontrolată a pus stăpânire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de bună voie.

Fără simtome specifice, de virus COVID-19, luni la analiza sângelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv.

Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infecțioase-Iași, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt în rezerva spitalului, sub monitorizare și repaus, nu este absolut nici o conspirație, totul este cât se poate de normal, în câteva zile voi fi la chilie, după decizia specialistului cu tratamentul efectuat conform protocolului de spitalizare.

Probabil, pare puțin dificil, faptul că 10 sau 12 zile trebuie repaus și distanță față de credincioși, dar astea sunt regulile igienico-sanitare.


Iată ce îl așteaptă pe fiul lui Ilie Dumitrescu după ce a fost prins drogat la volan!

Recomandări alimentare pentru cei care au gastrită


După efectuarea următorului test, care va fi probabil negativ în urma tratamentului administrat, va fi o perioadă de câteva zile neutre și ne vedem cu pace și liniște la mănăstirea Vlădiceni, locul nostru de bucurie duhovnicească și de slujbe pentru bunii noștri credincioși. Nu vă mai faceți nici un fel de grijă, sunt bine, sunt sub tratament, nu am complicații, nu am probleme grave de sănatate.

Să nu fim exagerați, să nu conspirăm, să nu creem confuzii inutile, sunt și eu un om obișnuit, respect și iubesc pe toată lumea, de aceea nu am crezut și nu cred în scenarii sau presupuse gânduri rele asupra mea, din partea cuiva. Dumnezeu Singurul ne apară, ne păzește, ne mântuiește și ne ocrotește și ne veghează fiecare clipă a vieții noastre”, a scris Părintele Calistrat.

Leac popesc: „dimineaţa la sculare o gură de ţuicuţă după ce ai luat agheazmă şi anafură”

Preotul Calistrat Chifan relata, în urmă cu o lună şi jumătate, la o emisiune TV, că le învaţă pe enoriaşele sale, unele fiind foarte înaintate în vârstă, să se apere de virus cu ţuică, gargară cu apă şi sare şi albastru de metil.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre