Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce semn i-a trimis Dumnezeu Parintelui Calistrat. Nu l-a ajutat nici „țuicuța” de după agheazma de dimineață

Ce semn i-a trimis Dumnezeu Parintelui Calistrat. Nu l-a ajutat nici „țuicuța” de după agheazma de dimineață
Preotul care le recomanda enoriașilor să facă gargară cu apă şi sare şi să folosească agheasmă, ţuică şi albastru de metil pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus, a ajuns bolnav, a spital.

„Despre virus aş spune eu ceva simpluţ acuma, care este naivă situaţia, ca primă vedere. Noi ne protejăm cu masca, dar dacă el este de ordinul nanomilimetrilor, nici nu se vede cu ochiul liber, e o particulă minusculă care circulă prin respiraţie o împrăştii, dar întrebarea este dacă ochiul este umed, nu s-ar putea lipi de ochi, pentru că e tot o zonă umedă?

Dacă  ia contact cu urechea, care răspunde cu nasul, ORL-ul, nu tot poate să intre? Când este să te întâlneşti cu virusul sau ai cartea lui de vizită, îl găseşti. Deci dacă nu este să te întâlneşti, nu este te întâlneşti. Eu sunt precaut, dar am altă părere, am altă viziune asupra acestei probleme.  Am văzut foarte mulţi oameni care au ajuns să intre într-o panică nebună de această problemă a vriusului (…)

Eu pe toate băbuţele mele le-am învăţat, pe cele mai în vârstă – şi am în vârstă, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani – ele vin în fiecare miercuri la maslu şi zic: Nu te-ai întâlnit cu COVID-ul? Nu, că am făcut ce mi-aţi spus! Şi ce le-am spus? Nişte măsuri de igienă foarte simple:

în fiecare dimineaţă, prânz şi seara gargară cu apă caldă şi sare ca să se cureţe zona bucală pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc de când e ţara şi pământul, după aceea dimineaţa la sculare o gură de ţuicuţă după ce ai luat agheazmă şi anafură, pentru că alcoolul este cel mai bun dezinfectant, după aceea este acest tratament, căruia nimeni nu-i dă importanţă, e o pastilă foarte simplă cu albastru de metil care e tot un dezinfectant, mai ieftin”.

Sursa foto: sfantulduh.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre