Simona Ionescu / Redactor Șef

Profesorul Beuran a luptat să o salveze pe Rona Hartner. Artista i-a cerut un singur lucru

Profesorul Beuran a luptat să o salveze pe Rona Hartner. Artista i-a cerut un singur lucru
Rona Hartner, una din cele mai iubite artiste din România, a murit, acum o lună, la vârsta de 50 de ani. Ea a pierdut lupta cu cancerul, boală de care, în trecut, credea că s-a vindecat.

Prof. dr. Mircea Beuran, care a luptat cu cancerul Ronei Hartner, a vorbit despre boala artistei și a spus care a fost singurul lucru pe care i l-a cerut aceasta, în trecut. Medicul a tratat-o cu ani în urmă, cu succes, tot de cancer. El a vorbit acum despre ce șanse ar fi avut Rona Hartner dacă ar fi venit să se trateze în România și nu rămânea în Franța. Așa cum știți, Rona Hartner a murit acasă, în Franța, la Toulon, pe 23 noiembrie.

Rona Hartner a fost operată pentru cancer de colon în 2019. Cel care s-a ocupat de ea, prof. dr. Mircea Beuran, a amintit că artista și-a încredințat viața în mâinile lui și i-a cerut un singur lucru. Ea a ținut neapărat ca după operație să urmeze tratamentul oncologic în Franța.

Rona Hartner a fost tratată cu succes de cancer de colon, în trecut

Acest lucru ajutat-o să se vindece. Prof. dr. Mircea Beuran a dezvăluit în cadrul emisiunii moderate de Cristi Brancu faptul că a aflat târziu de noul cancer al Ronei. El a mai spus că, indiferent unde s-ar fi tratat de data aceasta, în România sau în Franța, Rona Hartner nu ar fi putut fi salvată, dată fiind evoluția bolii.

Profesorul Beuran a luptat cu cancerul Ronei Hartner

Alături de traumatologie, cancerul ocupă cea mai mare rată a deceselor. Prof. dr. Mircea Beuran a fost vecin cu Rona Hartner în copilăria artistei. El a fost bucuros că a putut să o salveze, la primul diagnostic de cancer de colon, deși, inclusiv atunci, boala era avansată. După operația care a fost un succes, Rona Hartner a insistat să își urmeze tratamentul cu citostatice în Franța. După fiecare investigație de control îl anunța și pe medic despre faptul că evoluția ei este foarte bună.

Profesorul dr. Mircea Beuran a vindecat-o pe Rona Hartner de cancer de colon, însă despre noul cancer spune că nu avea șanse de vindecare

Au fost ani de bucurie pentru artista scăpată cu viață. Apoi, la un moment dat, corespondența s-a oprit. Indirect, profesorul Beuran a aflat că Rona Hartner avea probleme la plămân, dar nu și că era vorba de metastază sau cancer nou. După care a urmat vestea decesului.

Prof. dr. Mircea Beuran a mai spus că Rona Hartner nu ar fi avut nicio șansă în plus dacă s-ar fi tratat în România. Tumorile pulmonare, în stadiile avansate, așa cum a fost în cazul ei, nu au șanse de vindecare, din păcate, a mai declarat prof. dr. Mircea Beuran în emisiunea lui Cristi Brancu.

Rona Hartner, răpusă de cancer la 50 de ani

Rona Hartner a fost diagnosticată a doua oară cu cancer, în vara acestui an, la plămâni. De pe patul de spital artista a oferit un ultim interviu în care a vorbit despre suferința ei. „Cancerul meu nu a recidivat, cancerul de colon operat de domnul Doctor Profesor Mircea Beuran în România și tratat în Franța cu citostatice este complet vindecat, acest cancer actual este de altă origine, de altă speță și de alt soi.

În acest moment sunt în Franța, aici l-au descoperit și aici îl tratez, fiind aproape de familie și de casă, de copil, și pentru că este mult mai practic pentru mine să fiu aici unde-i am pe toți aproape”, dezvăluia Rona Hartner. În data de 23 noiembrie 2023, Rona Hartner a murit și, conform ultimei sale dorințe, trupul i-a fost adus în România, pentru înmormântare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre