Tenismena Sorana Cîrstea, iubita lui Țiriac jr, a luat cea mai dureroasă decizie: se retrage din tenis pe o perioadă nedeterminată. A crezut până joi seara că o poate evita o astfel de situație. Destinul, însă, i-a pregătit altceva. Recent, sportiva a fost eliminată în primul tur de la Roland Garros de către Anna Blinkova, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-7.
În primul tur de la Paris, Cîrstea a condus partida în mai multe momente, însă a pierdut la limită în setul decisiv, o accidentare la călcâi creându-i mari probleme care s-au văzut pe teren.
„Nu a fost un meci de care să vreau să-mi amintesc… Am început bine, 3-0. La 3-2 am pus greșit călcâiul, unde am avut probleme încă din februarie, și am simțit o durere intensă, ca un cuțit. A fost un meci pe care l-am avut în mână, am avut multe ocazii, inclusiv în setul decisiv, când conduceam cu 6-5, 30 egal. Trebuia să fiu mai atentă acolo. Este complicat, pentru a-mi reface călcâiul, ar trebui să iau o pauză de o lună, dar nu pot face asta în mijlocul sezonului…”, spunea atunci sportiva.
Sorana Cîrstea se retrage din tenis pe o perioadă nedeterminată
Deoarece nu s-a calificat, știa că nu putea merge la Jocurile Olimpice. Dar urma să joace la Birmingham, Eastbourne și Wimbledon. Cel puțin așa era planul. Însă, încă de atunci lua în calcula să își anuleze participarea la primele două turnee menționate și să încerce să meargă cât mai bine pregătită și recuperată la Wimbledon și la meciurile din partea a doua a sezonului.
Joi seara, tenismena de 34 de ani, actualmente locul 31 în clasamentul WTA, a fost nevoită să facă cel mai trist anunț din cariera sa: se retrage din tenis pe o perioadă nedeterminată.
„În ultimele 5 luni m-am luptat cu fasciita (n.r. – fasceită) plantară severă. Am făcut tot posibilul ca să joc și să nu ratez turnee importante. Dar am ajuns în punctul în care durerea este insuportabilă, este foarte greu să mă antrenez și singura soluție rămasă este să iau o pauză cât mai lungă.
Nu știm momentan cât timp va dura recuperarea, dar voi face tot posibilul să revin pe teren cât mai curând posibil. De asemenea, vreau să-mi exprim recunoștința pentru sprijinul vostru. Cu dragoste, Sori”, a notat tenismena.
Sportiva nu se simte bine deloc
Ea a vorbit recent despre faptul că are această problemă din februarie, iar efectele le resimte pe teren, fiind obosită tocmai pentru că nu este într-o capacitate fizică 100%. „Nu este ușor să mă antrenez, iar acest lucru se reflectă și în meciuri. Dar aceste lucruri fac parte din sport, din tenis, și probabil voi lua o pauză acum, vedem cât de lungă va fi”, a declarat Sorana Cîrstea după meciul cu Blinkova.
Fasceita plantara, cunoscută și ca fasciita, este un ligament puternic ce unește călcâiul de partea din față a piciorului. Acesta oferă susținere boltei tălpii piciorului, ajută la reducerea impactului atunci când o persoană pășește și ajută atunci când persoana se deplasează.
Pe parcursul fiecarei zile, fasceita plantara este solicitată și expusă inflamării, motiv pentru care este o afecțiune ortopedică des întâlnită. O presiune prea mare asupra piciorului poate duce la ruperea ligamentelor, iar când se produce acest lucru, apar durerea de călcâi, inflamația și rigiditatea.
„Ar trebui să ia o pauză”
Mihaela Buzărnescu, fostă jucătoare de tenis clasată pe locul 20 mondial, consideră că Sorana Cârstea ar trebui să ia o pauză mai lungă pentru a se recupera complet. „Când ai o problemă medicală prelungită, cred că cel mai bine e să te oprești și să te recuperezi complet”, a spus Buzărnescu într-o emisiune GSP de la finele lunii mai.
Tenismenă experimentată, care la rându-i a trecut prin situații medicale, aceasta a explicat că luând pauze frecvente, mai ales în timpul turneelor importante unde presiunea e mare, riști să agravezi situația. „Nu te poți recupera 100% stând acasă doar 2 – 3 săptămâni ocazional. Și eu am trecut prin asta și știu cum este. (…) Ar trebui să ia o pauză, poate după acest an, pentru a se recupera complet și a fi în formă maximă anul viitor”, a spus Buzărnescu la Open GSP.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook