Simona Ionescu / Redactor Șef

Soția șeicului din Dubai, dispărută cu copii cu tot, după ce l-a părăsit. Filmare șocantă

Soția șeicului din Dubai, dispărută cu copii cu tot, după ce l-a părăsit. Filmare șocantă
„Mi-au luat părinții, acum îmi vor smulge copiii!” Soția înstrăinată a șeicului din Dubai, publică o serie de videoclipuri tulburate, susținând că este „atacată” de bărbați puși de soțul ei. Nimeni nu a mai putut să o contacteze după publicarea aceastora.

Prințesa Haya a fugit și ea de un șeic

Situația tinerei Javadli a fost comparată cu cea a prințesei Haya, fosta soție a miliardarului conducător al Dubaiului, șeicul Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum. Aceasta a fugit la Londra în urmă cu doi ani, împreună cu cei doi copii ai săi, spunându-le prietenilor că se teme pentru viața ei.

Ulterior, o hotărâre a Înaltei Curți a decis ulterior că ea a fost victima unei tentative de răpire, returnare forțată, tortură și campanie de intimidare.

Prietenii lui Javadli se tem că ar fi putut fi „reținută”, deoarece nu mai există nicio comunicare de la ea în urma postărilor sale de pe Instagram, în ciuda încercărilor repetate de a o contacta. Locația copiilor ei este, de asemenea, necunoscută, iar sursele au susținut, de asemenea, că părinții ei ar fi putut fi arestați.

De joi, nimeni nu mai știe nimic de tânără

Într-un alt videoclip pe Instagram pe care l-a postat joi, apare vizibil tulburată, în timp ce este închisă într-o cameră de la etajul al doilea al vilei, deoarece strigătele și urletele se aud în fundal.

Unul dintre prietenii ei a declarat pentru MailOnline: „A trebuit să se închidă într-o cameră, deoarece au încercat să-i ia copiii și să îi ducă departe de ea, să-i întoarcă la palat. Suntem cu toții foarte îngrijorați pentru că nu am auzit de Zeynab de câteva ore. A suferit mult în ultimele nouă luni.

Vrea să părăsească Dubaiul cu copiii ei și să ducă o viață mai liberă. Sper cu adevărat că este în siguranță, dar nu există nimeni care să o poată ajuta. Zeynab a contactat chiar ambasada Azerbaidjanului pentru asistență, dar și oficialii acestei țări au spus că nu pot face nimic”.

Un avocat pentru Drepturile Omului se preocupă de caz

David Haigh, un avocat pentru drepturile omului de la Detained International, care face campanii în numele celor care suferă de abuzuri ale drepturilor omului în Dubai și în alte țări, a declarat: „Am fost la curent cu cazul lui Zeynab de ceva timp. Unele femei aflate în această situație au reușit să scape, dar, din păcate, majoritatea nu.

În Dubai, femeile regale și femeile în general sunt tratate foarte rău. Li se refuză drepturile omului și nu li se permite să trăiască cum vor. Zeynab este un membru al familiei regale care este persecutat. Se confruntă cu intimidare și izolare și mi-e teamă că nu se va sfârși bine pentru ea.”

Biroul de presă din Dubai și Biroul de comunicații al ambasadei londoneze din Emiratele Arabe Unite au fost contactate pentru comentarii, dar nu au oferit un drept la replică.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre