O adevărată tragedie s-a produs în familia Clejanilor. Lui Ioniță și Vioricăi de la Clejani le-au secat lacrimile de atâta plâns. A murit tatăl lui Ioniță de la Clejani. Marin Manole, considerat o legendă a muzicii lăutărești din România, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani. Cunoscut sub numele de „Marele Lăutar”, Marin Manole a captat atenția celor din lumea filmului de la Hollywood. Marin Manole a fost unul dintre cei mai renumiți lăutari în anii 1970 și 1980. Ca membru al Tarafului Haiducilor, a fost o prezență marcantă în lumea muzicii.
Tragedie în familia Clejanilor
Formația tatălui lui Ioniță de la Clejani a avut un impact remarcabil în America, atrăgând atenția inclusiv a marilor vedete de la Hollywood. Taraful Haiducilor, alături de care a evoluat bărbatul, a avut o apariție în filmul „The Man Who Cried”, unde artiștii au colaborat cu actori precum Johnny Depp și Cristina Ricci. De acolo a rămas vie prietenia dintre familia Clejanilor și starul de cinema Johnny Depp.
Despre această legătură surprinzătoare au putut afla din nou românii lunile trecute, când actorul a ajuns, în cadrul turneului său european, cu un concert, inclusiv la București.
Taraful Haiducilor este o formație compusă din artiști cu origini rome din mai multe generații, majoritatea fiind din Clejani. Popularitatea grupului s-a extins în Europa de Vest încă din anul 1991, când au apărut în filmul „Latcho Drom” al regizorului Tony Gatlif. În acest film, formația a jucat practic propriul rol, contribuind cu muzică și imagini la portretizarea istoriei și culturii rome.
„Marele lăutar” a dus taraful în filmele de Hollywood
De-a lungul anilor, Taraful Haiducilor a susținut concerte în întreaga lume, inclusiv în cele mai importante capitale sau metropole de pe planetă – Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul, Londra. În anul 2002, formația a fost distinsă cu premiul BBC World Music, fiind considerată cel mai bun grup din Europa și Orientul Mijlociu. De atunci, Taraful Haiducilor a lansat mai multe albume apreciate la nivel internațional.
Considerată unul dintre cele mai bune tarafuri din lume, formația a cunoscut o glorie deosebită, până la schimbarea generațiilor. În perioada de început a anilor 2000, numeroase publicații internaționale de prestigiu remarcau talentul artiștilor din România. Străinii erau captivați și impresionați de diversitatea acestora și mai ales de capacitatea de a găsi soluții inventive și creativitatea manifestată în diferite domenii artistice sau profesionale.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook