Aveți nevoie de puţine ingrediente pentru a prepara această Tartă cu ciocolată gata în câteva minute. În plus, rezultatul este cu adevărat delicios.
Vă amintim că într-un podcast gazduit de Mind Body Green, nutriționistul Drew Ramsey susține că ciocolata poate fi mâncată chiar la prima masă a zilei, dar contează foarte mult și tipul de ciocolată ales. Cea mai bună pentru corpul uman este cacaoa organică, întrucât conține polifenoli, care ajută la combaterea stresului oxidativ.
De asemenea, ciocolata neagră este un aliment echilibrat cu un conținut redus de zahăr. Boabele de cacao din care e făcută ciocolata sunt fermentate și din acest motiv sunt benefice pentru buna funcționare a creierului. Mulți medici recomandă ciocolata neagră pentru a spori atenția și a obține o concentrare mai bună.
„Aceste flavonoide din cacao cresc fluxul de sânge din creier. Sunt implicate și în microbiom… Sunt implicate și în memoria pe termen scurt și în zonele în care se desfășoara neurogeneza (dezvoltarea de noi celule cerebrale)”, a explicat Ramsey. Un motiv în plus să preparați această delicioasă Tartă cu ciocolată.
Ingrediente
2 gălbenușuri, 3 linguri zahăr , 2/3 pachet unt, o cană și jumătate de făină albă , 200 gr ciocolată neagră, 2 gălbenușuri, 450 gr smântână dulce
Tartă cu ciocolată: mod de preparare
Se amestecă primele 3 ingrediente până obținem o crema fină. Adăugăm făină și omogenizam. Vom obține un aluat moale pe care îl întindem în tava unsă cu unt și îl băgăm la frigider pentru 30 de minute. Când e gata, scoatem tava și punem deasupra o bucată hârtie pentru copt și coacem în cuptorul preîncălzit la 185-190 grade.
Pentru umplutură punem într-un vas cu fund dublu smântâna dulce cu ciocolata. Lăsăm la foc mic, până se topește ciocolata în smântână. Luăm amestecul de pe foc și adăugăm gălbenușurile. Când blatul de tartă e copt, îl scoatem și turnam umplutură, apoi băgăm încă 15 minute la cuptor, la temperatura mică. Pe deasupra se pot pune nuci întregi.
Sursa: Chefi la cuțite
Rochia de mireasă a prințesei Diana, expusă public. Unde și când are loc evenimentul unic
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook