Vă cade părul? Consumați acest pește și veți scăpa de multe probleme, inclusiv de kilogramele în plus

Vă cade părul? Consumați acest pește și veți scăpa de multe probleme, inclusiv de kilogramele în plus
Nici o masă fără pește, spune un vechi slogan, dar când alegeți un astfel de produs optați pentru somon. E cu totul extraordinar pentru sănătate.

E o bogăție de acizi grași Omega 3 și 6, ceea ce face ca somonul să fie o minunăție pentru vasele de sânge.

Vă cade părul? Mâncați somon. Acest pește elimină kilogramele în plus și vă  ajută să aveți și inima sănătoasă

Vreți ca inima voastră să fie ferită de probleme și să nu aveți parte de un atac cerebral? De pe masă nu trebuie să lipsească somonul. Acest tip de pește scade nivelul trigliceridelor, vă ajută să slăbiți și să vă mențineți la o greutate ideală, îmbunătățește circulația, accelerează metabolismul și, nu în ultimul rând, reduce depozitele de grăsime.

Reduce inflamațiile din corp

Un lucru mai puțin cunoscut despre somon este că acizii grași conținuți reușesc să reducă inflamațiile din corp, iar migrenele, colitele, scleroza multiplă sau boala Crohn sunt doar afecțiuni din dicționar. Și tot somonul le vine în ajutor persoanelor cărora le cade părul și este foarte bun pentru creier, favorizând dezvoltarea celulelor nervoase.

În plus, e excelent pentru piele și unghii. Tot somonul este cel care scade toxicitatea la nivel celular și previne apariția ADHD-ului la copii, autism sau dislexie. De aceea, femeilor însărcinate li se recomandă să consume somon.

Sursă excelentă de vitamina D

Somonul vă ajută să asimilați mult mai bine calciul, o singură porție de pește conținând până la 1.000 UI de vitamina D. Astfel că nu vă veți bucura doar de gustul său minunat, ci veți ține departe și osteoporoza și diabetul de tip 2. Tot somonul vă ajută să vă protejați vederea, reglează nivelul de hormoni tiroidieni și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, datorită seleniului conținut.

Culoarea portocaliu-rozalie a somonului este dată de astaxantină, un carotenoid cu proprietăți antioxidante, care ține departe acțiunea nocivă a factorilor de mediu. Și nu în ultimul rând, somonul este o sursă excelentă de vitamine B, care ține fracturile, boala Alzheimer departe și ajută la regenerarea celulelor care produc colagen, cheratină și melanină.

Sursă foto: beko

Parteneri