Val de aer polar peste România! Cum suportă organismul schimbările

Val de aer polar peste România! Cum suportă organismul schimbările
Un val de aer polar va acoperi România și va aduce ninsori și temperaturi foarte scăzute, chiar ger. Cum suportă organismul schimbările de temperatură și ce este bine să facem.

Un val de aer polar va intra în țara noastră zilele acestea și va acoperi treptat toată țara. Meteorologii ANM anunță ninsori și temperaturi foarte scăzute. Joi, 11 februarie, sunt prognozate până la minus 20 de grade în depresiuni.

Val de aer polar peste România! Vine gerul

ANM anunță, în aceste zile, ploi pe arii din ce în ce mai extinse. Joi, 11 februarie, o masă de aer polar care va intra în țara noastră și va determina scăderea semnificativă a temperaturilor. Va fi foarte frig.

De la 10 – 15 grade, temperaturile vor coborî brusc, iar nopțile vor fi geroase în depresiuni. La finalul săptămânii, sunt prognozate intensificări ale vântului în aproape toată țara.

Cum suportă organismul schimbările de temperatură

Cum suportă organismul aceste schimbări de temperatură și ce ar trebui să facem. Asmaticii, cardiacii și reumaticii ar putea fi afectați.

  • Spălați mâinile sau folosiți geluri antibacteriene pentru a omorî bacteriile şi germenii contactaţi de pe obiectele murdare.
  • Nu schimbați vestimentaţia groasă chiar dacă într-o zi temperaturile sunt mai ridicate. Un organism obosit se adaptează mai greu la schimbările de temperatură.
  • Un somn de 7-8 ore pe noapte ajută organismul să se refacă după toate agresiunile la care a fost supus peste zi.
  • Aveți nevoie de o alimentaţie bazată pe legume, fructe, pește şi carne. Aceste alimente furnizează organismului vitaminele, mineralele şi nutrienţii de care are nevoie.

Horoscop Minerva – 9 februarie. Taurii pot avea oportunități interesante

Exercițiile de respirație au devenit un trend în era COVID-19. Ce beneficii au acestea