Simona Ionescu / Redactor Șef

5 semne că nu bei destulă apă

5 semne că nu bei destulă apă
Organismul are nevoie de o anumită cantitate de apă pe zi pentru a funcționa la capacitate normală. În timp ce hidratarea este extrem de importantă și toți știm asta, sunt momente în care uităm de acest obicei vital.

Autoritățile din domeniul medical recomandă consumarea a minim 2 litri de lichide pe zi. În momentul în care organismul nu este suficient de hidratat, corpul iți transmite câteva semnale, pe care le detaliem pe jos. 

      1. Uscarea pielii 

Este normal ca pielea ta să sufere schimbări în funcție de sezon. De exemplu, iarna pielea va fi mai uscată și automat va avea un deficit de sebum care se poate rezolva cu hidratare corectă. Însă exista și situația în care acest lucru nu se rezolvă cu creme și loțiuni, ceea ce înseamnă că aportul insuficient de apă este cauza. 

     2.  Uscarea gurii și setea excesivă 

Este evident faptul că, atunci când nu bei suficientă apă, gura și limba pot fi extrem de uscate, insă unii oameni omit aceste simptome. Setea excesivă este, de asemenea, un simptom al deshidratării organismului. Dacă aceste simptome nu se ameliorează după ce te hidratezi corect timp de câteva zile, s-ar putea să fie cauzate de altă problemă de sănătate.

     3. Dureri de cap 

Durerile de cap pot deveni extrem de neplăcute și se pot transforma chiar în migrene. De la dificultăți de concentrare până la imposibilitatea de a-ți desfășura programul zilnic sau chiar la stări de greață, consecințele pot fi multiple. Acesta poate fi un semn că nu consumi destule lichide, iar un aport suficient de apă ar putea rezolva problema sau o poate chiar trata. 

     4. Oboseală constantă 

Somnul este alt factor important pentru funcționarea optimă a organismului. Este recomandat un somn de minim 8 ore pe noapte, iar dacă nu ai grijă la acest aspect, te vei simți obosit și vei avea și o serie de alte simptome și consecințe. Însă daca totuși te odihnești suficient și tot te simți obosit, este posibil să fii deshidratat. Acest lucru se poate rezolva simplu, consumând multe lichide

     5. Crampele musculare 

În mod obișnuit, persoanele care suferă de crampe musculare încearcă să amelioreze această problemă prin tehnici de masaj sau prin consumarea de suplimente cum ar fi magneziu. Însă s-ar putea să poți rezolva problema mult mai ușor. Unele studii au dezvăluit că există o corelație între deshidratare și crampele musculare. Circulația sanguină este încetinită atunci când bem prea puțină apă și astfel organismul încearcă să compenseze lipsa de apă prin mutarea fluidului departe de mușchi, în încercarea de a proteja organele vitale.

Pregătiri de Crăciun înainte de marea sărbătoare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre