Adevărul despre căsnicia dintre Priscilla și Elvis Presley e diferit de tot ce s-a știut. A fost un calvar pentru amândoi

Adevărul despre căsnicia dintre Priscilla și Elvis Presley e diferit de tot ce s-a știut. A fost un calvar pentru amândoi
Deși, au fost căsătoriți doar pentru o perioadă scurtă de timp, sunt adesea recunoscuți ca unul dintre cele mai emblematice cupluri. La 77 de ani, Priscilla Presley păstrează încă urmele frumuseții de altădată și vorbește despre trecutul ei cu Elvis Presley, Regele Rock’n Roll-ului.

Părinții ei, Ann Lillian Iversen și James Wagner, au avut-o pe Priscilla în mai 1945. Din păcate, când tânăra avea doar șase luni, tatăl ei, pilot de armată, a murit într-un accident de avion. Ulterior, Ann l-a întâlnit pe Paul Beaulieu, un colonel al Forțelor Aeriene, care a crescut-o pe Priscilla ca și cum ar fi fost fiica lui. Fata a aflat din întâmplare că e copil vitreg, dar nu a făcut din asta vreo tragedie.

A tânjit toată copilăria după stabilitate, rutină și prietenii

Mai afectată a fost de faptul că profesia tatălui ei vitreg o purta mereu din loc în loc. Trăind un stil de viață nomad, asta a făcut-o să tânjească după stabilitate și rutină; se întreba mereu dacă va avea vreodată prietenii pe termen lung.

Priscilla și familia ei s-au mutat în Germania în anii 50 și acolo l-a întâlnit pe Elvis pentru prima dată. Ea avea doar 14 ani la momentul respectiv, iar muzicianul de 25 de ani servea în Forțele Armate ale Statelor Unite.

„Nu am cum să fac parte din acest fan club”

Priscilla a povestit că încă înainte să-l întâlnească pe Elvis, ea auzise unul dintre cântecele lui. Tatăl ei vitreg îi adusese acasă un album și spusese fetei că pare să fie ceva special cu acel cântăreț. Ea a mai spus într-un interviu din 2017 pentru emisiunea Australia’s Today: „Evident că am auzit de Elvis. Una dintre cele mai bune prietene ale mele avea un fan club la care te puteai alătura și mi-a arătat o revistă. Când a deschis-o, Elvis semna pe sânii unei femei blonde. M-am uitat la asta și m-am gândit: ‘Nu am cum să fac parte din acest fan club. Este cu adevărat groaznic’.”

Elvis şi Priscilla s-au întâlnit la o petrecere pe care artistul a organizat-o în casa lui. În cartea ei, „Elvis şi cu mine”, Priscilla şi-a amintit momentul în care solistul a privit-o pentru prima dată. El a numit-o inițial „bebeluş” (n. baby), lucru care a supărat-o atunci. Cu toate acestea, a fost rapid cucerită atunci când Elvis a performat în fața invitaților.

Relație la distanță

Mai târziu, cântăreţul a părăsit Germania, pentru că îşi încheiase stagiul militar. Deşi a crezut că nu o să îl mai vadă, Elvis a continuat să o caute la telefon, timp de doi ani. După prima ei întâlnire cu Elvis, Priscilla a ajuns acasă târziu, spre disperarea mamei sale, care a insistat că tânărul are o influență proastă și că nu ar trebui să-l mai vadă niciodată. Dar, până la urmă, părinții ei au cedat și au încurajat-o pe fiică să se întâlnească în mod regulat cu Elvis. Acesta avea deja un statut de nerefuzat.

Relație zbuciumată între „păpușa vie” și starul cu izbucniri dese de furie

În 1963, Priscilla s-a mutat și locuia cu Elvis, dar a cerut-o în căsătorie abia înainte de Crăciunul lui 1966. Potrivit unei biografii a lui Elvis, menajera și bucătarul său l-au găsit plângând înainte de nuntă, spunând: „Nu am de ales”. Se presupune că tatăl Priscillei l-a hărțuit pe Elvis, acuzându-l că a întreținut relații sexuale cu un minor.

Așa și era, dar, în același timp, părinții le binecuvântaseră relația. S-au căsătorit repede, la hotel Aladdin, în mai 1967, iar după o ceremonie de numai opt minute, fericitul cuplu participa deja la o conferință de presă. Priscilla a spus că a rămas virgină până în noaptea nunții, deoarece ea și Elvis nu formau un cuplu adevărat – în ochii ei – până când nu s-au căsătorit.

Ea s-a transformat într-o veritabilă casnică, dornică să vină în întâmpinarea nevoilor cântărețului. În plus, spune că: „Mi-a plăcut să mă joc de-a gosopodina… Era o oportunitate de a avea grijă eu însămi de el.” Dar Elvis s-a dovedit foarte posesiv și era dornic să îi controleze întreaga existență; Priscilla trebuia să se îmbrace, să se coafeze, să stea numai după dorința starului, care avea dese izbucniri de furie. Se transformase în păpușa lui vie, mereu rujată și aranjată. Conform Priscillei, Elvis era atât de iut ela mânie încât atuncu când vedea la TV ceva ce îl irita, pur și simplu trăgea cu arma în ecran. Într-un interviu pentru The Guardian, ea a spus: „Este amuzant acum… Dar a fost înfricoșător atunci.”

Temeri și înșelăciuni de ambele părți

Lisa Marie, singura lor fiică, s-a născut la 1 februarie 1968, exact la nouă luni după noaptea nunții. Tânăra nu a vrut întâi să păstreze sarcina, teama ei fiind că un copil ar putea să stea în calea relației lor. Temerile starului rock and roll însă erau altele. Tot Priscilla a dezvăluit: „Nu am ieșit. Nu-i plăcea să mănânce în restaurante pentru că oamenii îi făceau poze și nu voia să fie împușcat… Am trăit literalmente într-o bulă.”

Priscilla nu a reușit, încă de la începutul căsătoriei, să se adapteze la viața cu un superstar.

Cei doi s-au înșelat reciproc și păreau porniți într-o cursă a distrugerii propriei căsnicii. Cântărețul o privea mai mult ca pe mama fiicei lui, fără să simtă pasiune carnală, iar Priscilla avea nevoie să își reconsidere feminitatea.

Elvis a cerut divorțul în ianuarie 1973, iar cunoscuții spun că nutrea dorința de a-l împușca pe amantul Priscillei, instructorul ei de karate, Mike Stone.

O avere frumoasă

După despărțirea de Elvis în octombrie 1973, Priscilla a primit un cec în valoare de 725.000 de dolari. Fostul ei soț i-a oferit și sprijinul necondiționat pentru creșterea copilului. În plus, viitoarea femeie de afaceri a obținut jumătate din încasările din vânzarea casei din Beverly Hills și cinci la sută din drepturile de autor ale lui Elvis.

Divorțul l-a rănit pe Elvis din punct de vedere financiar, dar, în același timp, i-a deschis Priscillei calea spre un nume propriu, o carieră și liniște sufletească. Fostul cuplu a avut custodia comună pentru Lisa Marie, până când Elvis a murit la 42 de ani, în august 1977, din cauza unui atac de cord. A fost o perioadă tragică atât pentru Priscilla, cât și pentru fiica lor.

Moartea lui a cutremurat întreaga lume, iar oamenii nu puteau să creadă că Regele Elvis a dispărut de fapt. Priscilla însăși a crezut că vestea este doar o „glumă bolnavă”.
Priscilla a devenit administratorul proprietăților regelui rock-ului, pe care l-a moștenit unica lui fiică, Lisa Marie.