Cea mai ușoară și mai gustoasă plăcintă din lume – Rețetă

Cea mai ușoară și mai gustoasă plăcintă din lume – Rețetă
Dacă duceți lipsă de inspirație pentru un desert sau un aperitiv ( pentru că această rețetă poate fi ambele), urmăriți cu atenție rețeta de mai jos.

Cea mai ușoară și mai gustoasă plăcintă din lume este foarte simplu de pregătit și nici nu trebuie să amestecați aluatul. Tot ce aveți nevoie: chef de gătit. Și câteva ingrediente de bază. Este, cum veți vedea, o plăcintă cu brânză. Opțional, puteți folosi brânză dulce și să adăugați puțin zahăr în amestec. Altfel, rețeta originală e cu brânză sărată.

De asemene, puteți folosi brânză neutră la gust, iar apoi să decideți cum veți mânca plăcinta, adăugându-i topping-uri felurite, de la miere și nuci deasupra, la fulgi de chili și alte verdețuri.

Mai trebuie să știți că asemeni oricărui alt produs lactat, brânza de vaci este o sursă de minerale ușor digerabile, de vitamine foarte importante (cum sunt cele din grupul B) dar și de aminoacizi, enzime, grăsimi, acizi organici și altele. Brânza de vaci conține vitamina B2, B3, B5, B6, B9, B12, A, D, H, E.

Ingrediente pentru cea mai ușoară și mai gustoasă plăcintă din lume

1 pachet de foi subțiri de plăcintă (filo),

5 ouă,

400 g iaurt,

1 linguriță praf de copt,

1/2 linguriță apă carbogazoasă,

300 g brânză ( telemea, feta, dulce – după gust)

4 linguri de ulei,

50 g unt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ивайла (@iamivaylatodoroff)

Mod de preparare

Toate ingredientele, cu excepția untului, se amestecă într-un bol. Se acoperă tava în care veți pregăti plăcinta cu hârtie de copt. Se iau pe rând câte una di foile de plăcintă, se șifonează într-o bilă și se înmoaie bine în amestec. Se aranjează, foile astfel tratate, una lângă alta în tavă. În final, se acoperă cu restul de amestec lichid. Se aranjează untul tăiat cubulețe mici deasupra.

Se coace cea mai ușoară și mai gustoasă plăcintă din lume la 180 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit. Coacerea durează timp de aproximativ 50 de minute sau până când plăcinta se rumenește frumos. Când se scoate, se acoperă cu un prosop pentru a se odihni câteva minute.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre