Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bizare diete din lume. Ce mănâncă omul pentru a slăbi

Cele mai bizare diete din lume. Ce mănâncă omul pentru a slăbi
Când vine vorba de siluetă, imaginaţia merge departe! Adolescentele, femeile sunt foarte interesate de silueta lor, iar mulți bărbați merg la sală să facă mușchi. Așa au apărut o serie de diete bizare. Ce mănâncă omul pentru a slăbi.

De-a lungul anilor, oamenii au fost din ce în ce mai preocupaţi de siluetă, mai întâi din motive estetice, iar mai apoi şi din motive de sănătate. Se ştie că cea mai eficientă metodă de a le obţine pe amândouă este hrana sănătoasă, cu minim de prăjeli şi zahăr şi maxim de legume şi fructe proaspete. Asta nu înseamnă cu mulți cred în tot felul de diete bizare.

Cele mai bizare diete din lume. Ce mănâncă omul pentru a slăbi

Toți nutriținiștii din lume recomandă porţii adecvate de mâncare şi mişcare fizică. Dar, este mai ușor să mănânci ce ai la îndemână, fast food și să îți satisfaci pota de ceva dulce.

Când cântarul arată câte kilograme ai în plus, inventezi tot felul de diete, care mai de care mai de ordinul fantasticului, sperând că îţi vor salva silueta şi colonul. Partea şi mai ciudată este că unele, cel puţin pe timp scurt, funcţionează.

Dieta cu banane din Japonia

Această dietă cel puţin curioasă şi-a făcut apariţia în 2008, în Japonia. A fost inventată de o farmacistă care a vrut să-şi ajute soţul supraponderal să slăbească. Femeia l-a hrănit cu o banană şi cu un pahar de apă în fiecare dimineaţă, apoi cu orice i-a poftit inima la prânz şi la cină.

Bărbatul a reuşit astfel să piardă 16 de kilograme, iar soţia a povestit totul pe reţelele ei de socializare. Ca urmare, dieta a devenit un trend naţional. Iar, după ce un cântăreţ celebru a dus povestea mai departe într-un interviu televizat, bananele au dispărut din supermarketurile japoneze, iar statul nipon a fost nevoit să crească importul de banane în acel an.

Dieta cu aer din Franţa

Multe dintre femeile din Franţa sunt la fel de obsedate de diete ca şi cele din restul lumii, ba merg chiar pănâ-n pânzele albe pentru a-şi menţine silueta.

În februarie 2010, revista franceză pentru femei Grazia, a introdus cititoarelor dieta cu aer. Aceasta presupune prepararea mâncării, care poate fi absolut orice, plasarea ei pe o farfurie, umplerea unei furculiţe sau a unei linguri cu această mâncare, aducerea tacâmului la gură, inhalarea mirosului irezistibil, plasarea tacâmului la fel de plin înapoi pe farfurie şi părăsirea mesei. În cazul în care preparatul este greu de rezistat, revista a publicat şi reţete mai puţin tentante, cum ar fi o supă ce conţine doar apă şi sare.

Dieta omului din peştera din Suedia

În 1993, un grup de nutriţionişti suedezi au analizat alimentaţia omului modern şi a decis că nu este bună. Mâncărurile grase şi procesate, pline de sare, zahăr şi de chimicale sunt un motiv esenţial pentru care oamenii devin tot mai rotunji şi mai bolnavi. Astfel, au lansat dieta omului din peşteră. Această reproduce regimul alimentar al oamenilor din epoca Paleolitică, de acum 10.000 de ani.

Ideea nutriţioniştilor suedezi a fost că noi, cei de azi, suntem genetic la fel ca strămoşii noştri şi că majoritatea problemelor moderne de sănătate pot fi atribuite schimbărilor în alimentaţie. Ca atare, conform acestei diete, meniul trebuie să includă: peşte, carne, legume proaspete, fructe, nuci, seminţe şi rădăcinoase. Sunt interzise, în schimb, lactatele, ouăle, leguminoasele (fasole, orez, linte stc), zahărul şi sarea. Dieta rămâne, însă, contestată, în special de oamenii industriei alimentare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre