De ce trebuie să râdem mai des. Oamenii de știință au demonstrat care sunt beneficiile pentru sănătate

De ce trebuie să râdem mai des. Oamenii de știință au demonstrat care sunt beneficiile pentru sănătate
Motivul pentru care trebuie să râdem mai des. Medicii vin cu toate argumentele necesare pentru a zâmbi în fiecare zi.

De ce trebuie să râdem mai des? Umorul ne poate salva din multe momente din viața noastră. Din acest motiv, e bine să apelăm la el în multe situații și să relaxăm lumea din jur. După mai multe cercetări medicii au ajuns la concluzia că râsul este benefic pentru sănătatea noastră și poate preveni o mulțime de boli.

De ce trebuie să râdem mai des? Râsul te poate scoate din depresie

Medicii au demonstrat că râsul stimulează câteva zone importante din creierul nostru. Este vorba de centrul creierului, care răspunde pentru plăcere și fericire. Acest lucru se datorează faptului că râsul stimulează circulația sângelui mai rapid și în așa fel creierul primește mai mult oxigen și eliberează endorfine. Aceste substanțe ne fac să ne simțim mai bine și mai fericiți.

Evită bolile cardiovasculare și cele legate de sistemul respirator

Un alt argument de ce ar trebui ca oamenii mai des să râdă, este faptul că reduce riscul de boli cardiovasculare, în special infarctul. Acest lucru este provocat de faptul că dispoziția bună este ca o barieră împotriva stresului și îmbunătățește activitatea arterelor, prin dilatarea lor și așa transmit mai mult oxigen inimii.

De asemenea, râsul umple plămânii omului cu aer proaspăt, care mărește ritmul cardiac. În așa fel, îți înviorezi tot corpul. Medicii spun că prin râs sistemul respirator întinerește și funcționează mai bine.

Râsul te poate ajuta să slăbești

Cât e de bine să râdem și să slăbim în același timp! Sună ciudat, dar cercetătorii au demonstrat că 15 minute de râs pe zi îți consumă 40 de calorii. Dacă facem o matematică, ajungem la aproximativ 2 kg pe an. Acest lucru se datorează faptului că râsul arde caloriile.

Râsul te ajută să treci mai ușor peste momentele stresante din viața ta. Jobul, o mulțime de probleme familiale sau neplăcerile care apar pe parcursul zilei pot fi evitate cu ajutorul râsului. Cercetătorii au observat că râsul este cel care ajută creierul să secrete endorfina, hormonul care răspunde pentru calmarea adrenalinei cauzată de stres și panică.

Foto

sheknows.com

Cozmin Gușă: „Recunosc că am mai păcătuit și eu”