Desertul care nu are rival. Tiramisu, preparat după rețeta Sophiei Loren

Desertul care nu are rival. Tiramisu, preparat după rețeta Sophiei Loren
Este unul dintre cele mai consumate deserturi italiene, însă rar veți găsi unul mai bun ca cel pe care-l prepară Sophia Loren.

Vă e poftă de un Tiramisu original? În jurul acestui produs s-au țesut multe legende și încă nimeni nu a aflat cine a fost inventatorul rețetei. Iată cum îl pregătește Sophia Loren.

Desertul care nu are rival. Tiramisu, preparat după rețeta Sophiei Loren

Chiar dacă totdeauna a avut o siluetă de invidiat, Sophia Loren nu a renunțat la unul dintre dulciurile sale preferate. E vorba de Tiramisu, a cărui rețetă vedeta a scris-o în cartea sa denumită Recipes and Memories (Rețete și amintiri).

Ingredientele necesare

Pentru a obține un Tiramisu spectaculos, aveți nevoie de următoarele ingrediene: 3 ouă, 5 linguri cu zahăr, 170 g mascarpone, 1 pachet mare de pișcoturi (aproximativ 36 de bucăți), 240 ml lichior de portocale, 240 ml espresso, 60 g ciocolată amăruie, rasă, 60 g cacao, sau încă 60 g ciocolată amăruie, dată pe răzătoare.

Mod de preparate

Pentru început, se vor separa albușurile de gălbenușuri, iar cele din urmă se freacă bine cu zahărul. Albușurile se bat spumă cât mai tare. Se combină apoi gălbenușurile cu mascarpone, apoi se adaugă albușurile. Fiți atenți să obțineți o cremă spumoasă. Într-un vas se așează primul rând de pișcoturi.

Se stropesc cu jumătate din cantitatea de lichior și espresso. Se pune cremă și se presară ciocolata rasă și puțin cacao. Se acoperă apoi cu restul pișcoturilor și se stropește cu lichiorul rămas și espresso. Preparatul se introduce la frigider pentru 12 ore. Pentru un gust inconfundabil, se presară restul de cacao înainte de a fi servit. Truc: pișcoturile se pot însiropa înainte de a fi folosite. Nu veți da niciodată greș cu un astfel de preparat atunci când aveți invitați.

Sursă foto: retetepractice

Recomandarile noastre