Pleșcaviță, un altfel de hamburger. Rețetă sârbească

Pleșcavița aduce foarte mult aminte de hamburger. Însă, sârbii pun în carnea tocată ceapă și usturoi.
Pleșcavița este un fel de mâncare aromat. În Serbia i se spune „pljeskavica”.
Este, de fapt, o chiftea mare din carne cu condimente. Poate fi preparată din carne de porc, de vită, de miel sau o combinație din acestea.
Uneori, pleșcavița este așezată direct în chiflă, iar alături se pun ceapă și murături.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook