Aripioare de pui, crocante, făcute acasă. Știi ce ingrediente folosești. Se termină repede pentru că sunt savuroase.
Aripioare de pui crocante. Rețetă savuroasă
Aripioare de pui crocante, ca la fast-food, dar pregătite acasă. Rețeta.
Ingrediente
- 2 lingurițe cu vârf de boia de ardei dulce
- 1 lingură de ceapă dată pe răzătoarea fină
- 1/4 linguriță praf de ghimbir sau 2 cm de rădăcina proaspătă
- 4-5 căței de usturoi
- 1/4 linguriță boabe de muștar
- 1/4 linguriță boabe de coriandru
- 1/4 linguriță oregano
- 1/4 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță rasă de cimbru
- 1/4 linguriță semințe de țelină
- 1/4 linguriță piper
- 2 lingurițe sare
- 1 kg aripi de pui (pulpe sau piept)
- 200 g făină albă-suplimentar
Pentru sos
- 3 ouă
- 200 ml bere
- 1 vârf de cuțit sare
- 200 g faină.
Pentru amestecul de pesmet
- 200 g pesmet
- 200 g mălai grisat (măcinat mare)
Mod de preparare
- Se amestecă toate condimentele și se presară bine pe aripi. Se pun aripile într-o pungă, se pun condimentele și se amestecă bine.
- Se pun 2 l de apă la fiert într-o oală mică, se adaugă 1 linguriță de sare. Când apa clocotește, se adaugă aripioarele.
- Se lasă să fiarbă 5 minute după ce au dat în clocot. Se scurg, se clătesc de spumă și se șterg bine.
- Aripioarele se pârlesc bine, să nu mai aibă pene sau tuleie, apoi se spală.
- Se lasă la rece minim 2 ore, ideal peste noapte. Din când în când, se mai agită punga, că să se pătrundă bine peste tot.
- Se trec aripioarele prin făină albă, apoi prin ou și prin amestecul de pesmet.
- Pe altă farfurie se pun mălaiul, pesmetul și boiaua și se amestecă.
- Se pun cele 200 g de făină pe o farfurie.
- Într-un castron se pun ouăle, berea, sarea și făină și se amestecă bine, să iasă un aluat puțin mai fluid că la clătite.
- Se prăjesc în baie de ulei, la foc potrivit. Când sunt aurii pe o parte, se întorc pe cealaltă parte.
- Dacă vreți să le coaceți la cuptor, se așază în tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se coc la 200 de grade Celsius (foc potrivit, spre mare) pentru 40 de minute.
- Dacă vreți să fie și mai crocant învelișul, adăugați 100 g de fulgi de porumb sfărâmați ușor.