Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție, frige! Anna Lesko vă învață cum se fac colțunașii ucraineni. Videoul vă va face poftă, cu siguranță

Atenție, frige! Anna Lesko vă învață cum se fac colțunașii ucraineni. Videoul vă va face poftă, cu siguranță
Senzuala Anna Lesko nu ratează nicio ocazie în a se promova drept o femeie pricepută la toate. Unul dintre punctele ei forte este chiar gătitul.

Anna Lesko surpinde din nou cu o rețetă tradițională. Blonda este de origine etnică ucraineană, însă a crescut în Republica Moldova. A venit în România la 17 ani, iar ulterior s-a stabilit aici.

Bunica ei era din Ucraina, iar bunicul, din Rusia. Astfel că războiul dintre cele două țări este unul care o afectează profund emoțional. Anna susține că bunica a fost un omul de la care a învățat cel mai mult despre viață.

De la bunica a învățat cum să se poarte cu bărbații

Bunica, fiind ucraineancă, bunicul rus. Acum trebuie să îmi stăpânesc emoțiile și lacrimile. O iubesc și am iubit-o enorm. Am avut atât de multe lucruri de învățat de la ea, de la această femeie. Femeia nu a știut să citească, nu a știut să scrie, dar nu pot să îți explic ce bagaj de cunoștințe pe care astăzi îl avem din literatura de specialitate, de unde să ne inspirăm și de unde… Dar ea nu știa lucrurile astea.

Atât de important a fost de fiecare dată când fiicele ei se certau cu partenerii, ea spunea „nu așa!”, avea grijă. (…) Ea niciodată nu ne-a certat, bunica niciodată nu a ridicat tonul, întotdeauna mai mult cu privirea, avea un ton, un oftat. (…)

O groază de lucruri le-am învățat de foarte mică, când nu aveam discernământul necesar să pot să îmi dau seama, a declarat Anna Lesko.

Din rețetarul ei, Anna Lesko a pus pe masă colțunașii ucraineni sau „vareniki”, așa cum sunt numiți în țara lor. Iată cum se prepară deliciosul aperitiv:

Aluat:

1 kg faina – se incepe cu 500 gr iar apoi din aproape in aproape restul

3 oua

250 ml apa calda

Putina sare

Atentie aluatul trebuie sa fie subtire!

Compozitie:

– 10-12 cartofi

– unt dupa gust

– 7 cepe tocate marunt

– sare si piper

Mujdei de usturoi:

6 catei de usturoi

3 linguri de apa minerala

Lamaie dupa gust

3 linguri de smantana

Sare

„Ai pus apa la fiert, adaugi sare, dupa ce a dat apa in clocot, modifici intensitatea focului spre moderat. Pui vareniki, amesteci cu atentie, sa nu sa se lipeasca intre ele. Modifici din nou intensitatea focului spre mica. Timp de 10 min te rogi la ele! (râde)

Atunci cand vareniki s-au ridicat la suprafata, este momentul sa gusti. Daca ti se pare ca aluatul a fiert suficient, le scoti cu atentie sa nu sa se destrame si sa iasa compozitia din varenik.

Vareniki se pun intr-un recipient cu ceapa calita si se amesteca cu grija. Vareniki se servesc cu smantana si mujdei, sare si piper.

Pofta buna!”, a explicat Anna Lesko.

Sursă: Youtube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre