Ați făcut gutuiată? Rețeta pentru lichior de gutui

Gospodinele au copt toată vara legume, au făcut zacuscă și dulcețuri, dar și bărbații fac provizii pentru la iarnă. Fac țuică, vișinată, afinată și gutuiată.
Poate nu știți, dar din gutuile aromate se face o băutură alcoolică rafinată.
”Lichiorului de gutui cred că i se mai spune și gutuiată, deși parcă nu sună prea elegant, dar așa merg lucrurile, pe sistemul vișine-vișinată și afine-afinată. Lichiorurile de casă se fac foarte ușor, aproape că nu te solicită deloc. Ai nevoie doar de fructe, zahăr și alcool, de preferat alcool dublu rafinat sau o vodkă bună. Gutuile sunt mai lemnoase și au nevoie, totuși, de vreo 2 luni ca să ajungă la maximul de aromă și parfum pe care alcoolul îl poate extrage din fructe. Lichiorul de gutui e foarte fin, are o aromă pregnantă și deosebită. Miroase frumos a fructe și are o culoare minunată”, scrie bucate-aromate.ro.
Aveți nevoie de un borcan de aprox. 2-3 litri, spălat și uscat, cu capac etanș.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook