Simona Ionescu / Redactor Șef

Ați încercat rețeta de pepeni murați?

Ați încercat rețeta de pepeni murați?
Pepenii murați sunt o delicatesă pe timpul iernii, lângă o friptură suculentă. Este ușor de pus la murat, dar pepenii trebuie să fie micuți.

Uite o idee pentru un altfel de murături: pepene în saramură.

Rețeta de pepeni murați

Pepenele murat este o murătură excelentă,  lângă o porție de friptură. Este ușor să-l pui la borcane în saramură.

Ingrediente

  • pepeni micuţi
  • o ţelină cu frunze
  • 2 morcovi
  • 4-5 bucăţi hrean
  • crenguţe de mărar
  • Saramură
  • 1 lingură sare/la 1 litru de apă
  • o cană oţet/ la 8 litri de apă apă
  • boabe de muştar
  • boabe ienibahar.

Mod de preparare

Spală pepenii şi aşază-i întregi sau tăiaţi jumătăţi, alături de rondelele de morcov, bucăţile de hrean tăiate pe lung şi țelina tăiată cu tot cu frunze în borcane de murături.

Aşază borcanele umplute pe cozi de cuţite/furculiţe sau pe tăvi metalice, pentru a preveni crăparea borcanelor.

Separat, pe aragaz, fierbe într-o cratiţă încăpătoare o soluţie de apă cu sare şi oţet, în raportul menţionat: 1 lingură de sare la 1 L apă + o cană (de ceai) de oţet la 8 L apă.

Toarnă aceastaă saramură clocotită peste pepenii de murat cu grijă, apoi leagă borcanele cât mai repede cu celofan şi sfoară de bucătărie.

Lasă borcanele de pepeni muraţi să se răcească complet înainte de a le muta în cămară, la rece, pentru iarnă.


Miedovic – cel mai fin și aerat tort din miere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre