Simona Ionescu / Redactor Șef

Aveau și anticii „popcornul” lor. Rețeta cu care se desfătau romanii când urmăreau luptele gladiatorilor

Aveau și anticii „popcornul” lor. Rețeta cu care se desfătau romanii când urmăreau luptele gladiatorilor
Sunt mai puțin de trei luni până ce filmul Gladiatorul II va apărea în cinematografele din România. Însă până atunci, pregătiți-vă să îl savurați în compania unor gustări pe care romanii antici  le serveau când mergeau să urmărească lupte cu gladiatori în Colosseum.

Dacă ați crezut că doar noi consumăm popcorn în fața televizorului sau al ecranului de cinematograf, pregătiți-vă să aflați că și în antichitate oamenii voiau gustări când urmăreau evenimente de divertisment. Nu aveau cinematografe și filme, dar aveau lupte de gladiatori și curse de cai. Din 15 noiembrie veți putea intra în atmosfera de acum mai bine de 2500 de ani a Romei antice și a luptelor din Colosseum, la cinema.

Gladiator II este un viitor film epic de acțiune istoric regizat și coprodus de Ridley Scott. Servind ca o continuare a primului film Gladiator, lungmetrajul a fost scris de David Scarpa, dintr-o poveste pe care a conceput-o împreună cu Peter Craig și îi are în distribuție pe Paul Mescal, Pedro Pascal, Connie Nielsen și Denzel Washington.

Rețeta pentru „popcornul” romanilor când urmăreau luptele de gladiatori

În loc de popcornul de azi, unul din snacks-urile preferate de romanii antici erau curmalele prăjite. Nu oricum, ci în miere. Sunt dulci, sărate, nucifere și foarte piperate. Pentru a prepara rețeta, nu e nevoie de cântar. Folosiți o cană de nuci, un sfert de cană de boabe de piper, 15 curmale mari, Medjool, un pumn de muguri de pin, sare fină și jumătate de cană de miere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mohammed Moosa (@chefjjskitchen)

Începeți prin a măcina un pumn de muguri de pin, nuci și boabe de piper. În etapa aceasta puteți combina orice fel de nuci doriți sau aveți prin bucătărie. Măcinați-le până formează o pastă grunjoasă. Tăiați câteva curmale Medjool (din acelea mari) și scoateți sâmburii. Umpleți apoi curmalele cu cât mai multă pastă de nuci și împachetați-le foarte strâns.

În loc de popcorn, romanii antici „ronțăiau” curmale umplute cu nuci, sărate și prăjite în miere (Instagram)

Apoi, treceți curmalele printr-un strat subțire de sare fină care se va lipi de ele, dar nu vă îngrijorați, nu vor fi prea sărate. Încălziți într-un vas mierea și, odată ce începe să fiarbă, reduceți focul la minim. Puneți curmalele în miere și lăsați-le să se gătească timp de 3 – 5 minute. Scoateți-le apoi din miere, presărați restul de nuci deasupra și lăsați-le să se răcească complet înainte de a le servi.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre