Simona Ionescu / Redactor Șef

Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețetă simplă

Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețetă simplă
Brânză topită făcută acasă are un gust și o aromă care nu se pot compara cu cea din prăvălie. Se face ușor, din brânză de vaci, și se mănâncă și mai ușor, pe pâine ori ca topping în diverse preparate.

Brânză topită făcută acasă este cu totul diferită de cea din magazine. În plus, știi exact din ce este făcută și poți pune mirodenii pe gustul fiecăruia.

Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețeta

Brânză topită făcută acasă are un gust deosebit. E aromată și gustoasă, plus că știi cu exactitate din ce e făcută. Puteți adăuga în brânza topită chimen, usturoi, ierburi, ciuperci, după gust. Ceva deosebit de bun.

Nimic nu se compară cu ceea ce facem cu mâinile noastre. Din lipsă de timp ori din comoditate cumpărăm totul din magazin și nici măcar nu ne uităm pe etichetă să vedem din ce aeste făcut produsul. Uite o rețetă care merită să petreci timp în bucătărie!

Brânză topită făcută acasă are un gust deosebit. E aromată și gustoasă

Ingrediente

  • 500 gr de brânză de vaci de casă;
  • 1 ou;
  • 1 linguriță de sare;
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 100 gr de unt.

Mod de preparare

  • Puneți brânza de vaci într-o crăticioară, adăugați ou, sare, bicarbonat și amestecați foarte bine ingredientele, cât să obțineți o compoziție omogenă.
  • Puteți pasa compoziția cu blenderul vertical sau treceți brânza prin sită dacă nu doriți ca rezultatul final să conțină granule.
  • Puneți cratița la foc mare pentru 2 minute, apoi faceți focul mic și topiți brânza, amestecând constant timp de 5-6 minute.
  • Adăugați unt, amestecați continuu, cât să se topească, și fierbeți compoziția timp de încă 5-6 minute, la fel, amestecând, până dă în clocot.
  • Fierbeți brânza topită timp de cel mult 1 minut, luați cratița de la foc și continuați să mai amestecați compoziția.
  • Lăsați brânza să se răcorească în cratiță, amestecând periodic, apoi repartizați-o caldă în forme și le dați la frigider.
  • Aveți grijă! Dacă veți turna imediat brânza în forme, se va forma peliculă la suprafață, iar dacă veți pune capacul se va forma condensat.
  • Umpluturile se adaugă în timpul fierberii, după ce se topește untul. Puteți adăuga în brânza topită chimen, usturoi, ierburi, ciuperci. Sursa: retete-usoare.info

Spanakopita – rețetă grecească de plăcintă cu spanac și brânză feta

Tobă de casă se poate face și la bloc. Uite rețeta!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre