Simona Ionescu / Redactor Șef

Budincă arabă de lapte – Rețetă rară și autentică. Se face extrem de simplu și rapid

Budincă arabă de lapte – Rețetă rară și autentică. Se face extrem de simplu și rapid
Aveți poftă de un desert oriental, preparat după o rețetă simplă, dar autentică? Vă propunem o budincă arabă de lapte, „ca la mama ei”, plină de savoare și, totodată, un dulce sănătos, fără chimicale sau conservanți.

Budinca de lapte (Muhallabia), un desert arab, fascinează lumea prin simplitatea acestui desert, dar și a gustului deosebit de bun. Cu siguranță va urca rapid în topul preparatelor dumneavoastră preferate!

Ingediente:

Mod de preparare:

Încălzim într-o oală, până la fierbere, laptele şi apa cu zahărul, amestecăm făina de porumb cu 100 ml lapte, până obţinem o pastă groasă, fiindcă aşa va fi mai uşor s-o amestecăm în laptele fierbinte, fără să apară cocoloaşe.

O fierbem cu laptele, amestecând continuu, până când se îngroaşă.

Dacă am obţinut o consistenţă de budincă, adăugăm apa de trandafiri, apoi o turnăm în pahare şi le acoperim cu folie alimentară, ca să nu se formeze pieliţă deasupra.

Dacă s-a răcit, punem deasupra căpşuni feliate, iar pe urmă, le presărăm cu puţin fistic tocat.

Sursă: Paprika TV 

Cum se prepară apa de trandafiri

Dacă nu găsiți de cumpărat, gata făcută, vă spunem noi cum se prepară apa de trandafiri. Ea este deosebit de bună în mai toate rețetele de dulciuri, dar are și proprietăți de înfrumusețare atunci când e folosită pe piele. Spălați-vă pe față cu ea și veți vedea efecte uimitoare.​

Aveți nevoie de:

– petale de trandafir (de preferat trandafiri de gradină, deoarece cei din comert sunt în mare parte vopsiți artificial; de la florarie, e de preferat să-i alegeți pe cei albi)

– apă plată

– recipient de sticla sau ceramica, prevazut cu capac.

Mod de preparare:

În primul rând, trebuie să rețineți această măsură:  La 1/2 pahar plin cu petale de trandafir se adaugă un pahar si 1/2 de apa plata.

Puneti petalele într-un recipient de sticlă sau ceramică, cu capac. Încălziți apa, nu fierbinte, și turnați-o peste petalele de trandafir apoi lasati sa se racească până când lichidul ajunge la temperatura camerei.

Apoi, strecurați apa intr-un alt recipient de sticla sau portelan cu capac. Și e gata! Păstrați apa la frigider, dar nu mai mult de o săptămână!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre