Vă invităm să descoperiți cum să preparați o delicioasă rețetă de budincă din pâine cu ciocolată. Rețeta de budincă din pâine cu ciocolată nu este deloc complicată, și nici nu necesită mult timp, iar cei dragi se vor bucura de un desert la mic dejun, sau la pauza de masă.
Rețeta de budincă din pâine cu ciocolată – ingrediente
250 gr pâine veche, 400 ml lapte, 250 ml smântână pentru frișcă, 100 gr chips-uri de ciocolată sau ciocolată amăruie, 3 ouă, 50 gr zahăr , 2 linguri de rom (alcool), un cub de unt pentru uns tava, puțin zahăr pentru pudrat
Cum preparăm delicioasa Rețetă de Budincă din pâine cu ciocolată
Mai întâi rupem pâinea, sau o tăiem în bucăți mai mici. Ungem o tavă de 20/30 cm cu unt și adăugăm bucățile de pâine în ea. Printre bucățile de pâine presărăm și bucățile de ciocolată. Dacă nu avem chipsuri, putem rupe o tabletă de ciocolată în bucăți mai mici.
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare și 50 gr de zahăr și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm laptele și smântâna lichidă și omogenizăm compoziția. Turnăm această compoziție în tava cu pâine și ciocolată și apăsăm ușor bucățile de pâine, care se vor ridica la suprafață. Le ajutăm să se hidrateze, apăsându-le din când în când în interiorul lichidului.
După ce pâinea este hidratată, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175-180 de grade, pentru 30-40 de minute, sau până când preparatul nostru capătă aspect de budincă și se rumenește la exterior.
Sursa: Chefi la cuțite
Trandafiri de pizza, un deliciu al italienilor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook