Simona Ionescu / Redactor Șef

Castraveți murați rapid, la soare

Castraveți murați rapid, la soare
Pentru că este vară și este vremea de pus castraveți în saramură ce se murează la soare, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune rețeta proprie de castraveți acri.

Nu ezitați să preparați singuri acești Castraveți murați rapid, la soare. Este o altfel de rețetă de castraveciori murați în saramură, gata în trei zile. Se folosesc castraveți mari, ajunși la maturitate.

Ingrediente pentru Castraveți murați rapid

castraveciori mai mari, maturi, floare de mărar cu semințe, sare grunjoasă, neiodată, căței de usturoi, apă

Mod de preparare

Mai întâi spălăm castraveții și îi decojim. Îi decojim pentru că este o rețetă mai altfel, destinată supelor și mâncărurilor cu castraveți murați. Asta nu înseamnă că nu se pot consuma castraveții murați și ca atare. Feliem castraveții în rondele de 1-1,5 cm grosime.

Așezăm la baza unui borcan de 5 litri, de exemplu, 2 căței de usturoi și 2 – 3 flori de mărar din cele cu semințe. Apoi adăugăm rondelele de castraveți, dar mai strecurăm și 1 – 2 flori de mărar printre ele. Presăm bine rondelele de castraveți, să intre cât mai multe, adăugăm apa și o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată și agităm bine borcanul să se topească sarea.

Lăsăm borcanul cu rondelele de castraveți la geam, sau în balcon, la soare, trei zile, apoi putem servi castraveții murați, sau îi putem adăuga în preparatele noastre.

Sursa: Chefi la cuțite

Cristi Mitrea vorbește prima dată despre copilul lui și al Andreei Mantea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre