Este foarte simplu de preparat acest aperitiv delicios cu ficat de pui. Preparatul poate fi o cină perfectă, de exemplu, alături de o salată ușoară. Ficatul de pui este printre cele mai nutritive alimente pe care le puteți introduce în alimentație. Contează, într-adevăr, să provină de la pui crescuți responsabil, cu o alimentație echilibrată și hrănitoare.
Pe lângă conținutul bogat de nutrienți, ficatul de pui se remarcă și prin gustul intens și aroma specifică, la care se adaugă textura cremoasă, perfectă pentru o mulțime de rețete. Dacă nu l-ați introdus până acum în alimentație, e momentul să începeți cu această rețetă simplă.
Beneficiile consumului de ficat de pui
În conținutul ficatului de pui se regăsește fierul, un mineral esențial pentru producția de celule roșii din organism. Ficatul de pui este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B12. Alimentul are benefici și pentru sănătatea oaselor datorită vitaminelor și mineralelor esențiale din compoziție. 100 de grame de ficat de pui au 167 de calorii. De asemenea, ficatul de pui este un aliment bogat în nutrienți, care conține o varietate de vitamine și minerale importante pentru sănătatea generală a ochilor.
Pentru a sprijini răspunsul la stres, ficatul de pui oferă organismului nutrienți cheie, precum vitamina B6, care este implicată în producerea de neurotransmițători, cum ar fi serotonina și dopamina. Datorită aportului variat de nutrienți pe care îi asigură consumul de ficat de pui, acest aliment este considerat o adevărată sursă de energie. Are în compoziție zinc, fosfor, potasiu, magneziu, conține 72% din fierul necesar zilnic pentru organism și este format din proteine în proporție de 52%.
View this post on Instagram
Ingrediente pentru aperitiv din ficat de pui
– Ficat de pui: 700 g
– Usturoi: 10 g
– Piper negru: 6 g
– Sare: 5 g
– 3 ouă fierte tare
– Ceapă verde: 20 g
– Mărar: 8 g
– Cașcaval: 130 g
– 2 ouă crude
Mod de preparare
Frigeți ficatul de pui într-o tigaie, în puțin ulei. Tocați apoi usturoiul mărunt și adăugați-l deasupra ficatului, completând cu piper. Mutați ficatul într-un bol. Tăiați ouăle fierte în bucăți și adăugați-le peste ficatul de pui. Completați cu ceapa verde tăiată mărunt și cu mărarul mărunțit. Dați cașcavalul pe răzătoarea mare și adăugați-l peste celelalte ingrediente. Completați cu sare și piper, apoi spargeți deasupra cele două ouă crude și amestecați.
Ungeți o tavă de chec cu unt și tapetați-o cu hârtie de copt. Puneți amestecul în vas și coaceți până când aperitivul prinde o crustă rumenă.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Rezultate oficiale. Care sunt procentele după numărarea a 75% din voturi
- Faimosul Ion Şoltoianu s-a făcut de râs pe ring. A fost „stins” în câteva secunde. Video
- Alegeri Parlamentare 2024. Ilie Bolojan: Va fi un parlament pulverizat cu mai multe partide
- Cresc pensiile! Iată câteva exemple de calcul pentru data de 1 ianuarie 2025
- Se schimbă banii. Se renunță la bancnotele actuale. A venit anunțul despre Euro
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- SS Charlemagne, în slujba lui Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
- Cartofi dulci la cuptor - Rețetă delicioasă și sănătoasă
- CRBL, o nouă viață la 46 de ani: Îmi văd de drum și asta îmi place! Artistul este mândru de no...