Simona Ionescu / Redactor Șef

Cojile de banană, soluția ideală pentru insomnii

Cojile de banană, soluția ideală pentru insomnii
Cauzele insomniei pot fi numeroase și variate, de la probleme fizice sau pshice, la luna plină. Exista diverse tipuri de tratamente, în funcție de cauza care declanșează insomnia. Atunci când cineva are probleme în mod regulat cu somnul, ar trebui sa consulte medicul. Dar există și remedii naturale spectaculoase.

Somniferele reprezintă deseori soluția. Nu trebuie uitat însă ca  acestea nu sunt lipsite de efecte adverse, de exemplu somnolență sau vertij în timpul zilei, confuzii,  tulburări de memorie, tulburări de echilibru,  afectarea capacitații de a merge, de a mânca, de a conduce,  insomnie la oprirea administrării, dureri de cap, interferențe cu alte medicamente. Cum putem scăpa de insomnie fără să luăm medicamente, fără să ne intoxicam corpul cu produse chimice?

Un remediu natural este banana. Cojile de banană conțin o combinație uimitoare de substanțe care declanșează o relaxare totală a organismului și apoi un somn profund și liniștit.

Ele conțin serotonină (numita si hormonul fericirii) care relaxează organismul și alungă stresul, triptofan  – un aminoacid esenţial natural utilizat și în industria farmaceutică pentru tratamentul tulburărilor de somn, cantități importante de magneziu, mineral renumit că previne întreruperea bruscă a somnului şi trezirile din timpul nopţii și potasiu element ce ajută mușchii și vasele de sânge sa se relaxeze și dezactivează adrenalina.


Lidia Buble s-a dezbrăcat și arată totul. Imagini care vor dispărea în câteva ore

Rețeta de impresionat musafirii. Cotlete de miel în crustă


Ceaiul din coji de banane este foarte cunoscut și apreciat de cei care au probleme cu somnul din țările din America de Sud unde bananele se găsesc din abundență. În Europa însă acest remediu este mai puțin cunoscut. Vă prezentăm în cele ce urmează acest remediu miraculos. Cu mențiunea că, în mod obligatoriu, va trebui să folosiți banane bio, în caz contrar nu veți face decât să vă intoxicați cu alte chimicale cu care sunt tratate fructele de consum.

Cojile de banane proaspete se spală bine, li se taie capetele și se pun într-o tigaie unde se lasă 1 – 2 ore până se înnegresc. Se lasă până se usucă complet. După ce sunt uscate se fărâmițează și se pun la fiert într-un vas cu apă timp de 12-15 minute. După ce se ia ceaiul de pe foc, se adaugă scorțișoară, apoi se mai lasă la infuzat timp de câteva minute. Se bea un pahar seara, înainte de culcare.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre