Simona Ionescu / Redactor Șef

Crepes Suzette. Rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale

Crepes Suzette. Rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale
Bianca Tică s-a prezentat în fața celor trei jurați, în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale, renumita rețetă ”Crepes Suzette”.

Sunt celebre aceste clătite franțuzești. Dulci, pufoase exact cât trebuie, iar deliciul suprem e sosul din portocale care le învăluie. Rețeta este ușor de preparat.

Crepes Suzette. Ingrediente

4 ouă, 1 l lapte, 400 gr făină, 400 gr unt, puțin rom, esență de vanilie, 2 portocale, 200 gr zahăr pudră, 50 gr zahăr brun, 2 lingurițe lichior de portocale , 50 ml coniac , 2 lămâi

Mod de preparare

Se pregătește aluatul de clătite amestecând bine ouăle cu un praf de sare, 1 – 2 linguri de zahăr, laptele și făina. Se coc clătitele în tigaia antiaderentă și se împăturesc în patru păstrându-le la cald. Practic, realizați clătitele după rețeta clasică, pe care o știe toată lumea. Ceea ce este special la acest desert urmează abia după ce clătitele sunt gata.

Sosul de portocale este cel care dă nota aparte acestui desert preferat de francezi. Pentru prepararea sosului se mixează cu un blender untul, coaja rasă de portocală și zaharul pudră. Având în vedere că se utilizează coaja portocalelor, vă recomandăm să alegeți unele ecologice, din supermarket. Și pe care să le spălați bine în prealabil.

Într o tigaie de 30 cm diametru, se adaugă untul aromat, de mai sus și se fierbe 2-3 minute. Se amestecă în el cu partea tăiată a unei jumătăți de lămâie în care s-a înfipt o furculiță. Și în acest caz vă recomandăm să optați pentru o lămâie ecologică. Când se scoate lămâia din tigaie și se observă că sosul revine încet la loc, se poate trece la pasul următor.

Se adaugă sucul de la portocale în sos și se mai fierbe un minut. Se pun apoi clătitele în sos, una câte una, având grijă să se îmbibe cu sos pe ambele părți. Se presară zahăr brun peste clătite.  Apoi se trage tigaia de pe foc, se toarnă lichiorul de portocale și coniacul în tigaie, într-o parte. Se aprinde alcoolul cu un chibrit sau cu o brichetă. După ce alcoolul s-a aprins se pune tigaia la loc pe foc și se scutura ușor pentru a distribui alcoolul / flacară în toată tigaia. Clătitele se flambează câteva secunde. Cu o paletă, se scot clătitele pe farfurii și se toarnă peste ele siropul din tigaie, pentru a fi servite.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce vrăji a mai făcut Bianca Drăgușanu. Blondina are o nouă preocupare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre