Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoșile de post ale lui chef Sorin Bontea

Gogoșile de post ale lui chef Sorin Bontea
În timp ce se judecă cu trustul Antenelor, alături de foștii săi colegi de la Chefi la cuțite, chef Sorin Bontea postează deseori rețete apetisante pe rețelele sociale, spre bucuria fanilor săi. Abia întors din escapada din Delta Dunării, alături de ceilalți foști jurați, acesta s-a oprit direct în bucătărie.

Gogoșile de post ale lui chef Sorin Bontea trebuie să fie cu adevărat delicioase și merită încercate. În plus, sunt foarte ușor de preparat, după cum dezvăluie acesta. Au nevoie de puține ingrediente, iar pregătirea propriu-zisă a desertului o poate face și un începător.

Cum pregătește chef Sorin Bontea gogoșile de post

Pentru a prepara aceste delicioase gogoși de post  după rețeta lui chef Sorin Bontea, aveți nevoie de 1 kilogram de făină, 750 ml de apă, 35 g de drojdie proaspătă, 4 linguri de zahăr , jumătate de lingură de sare și 4 linuri de ulei de floarea soarelui. În plus, mai trebuie ulei pentru prăjirea gogoșilor.

Modul de preparare este incredibil de ușor. „Se amestecă toate ingredientele, se lasă la dospit și gata gogoșile”, dezvăluite fostul jurat  al emisiunii Chefi la cuțite. El  s-a și filmat preparând gogoșile de post. După ce aluatul a crescut, pe   o planșetă acoperită cu făină a întins  aluatul și a decupat forme rotunde pe care, ulterior, le-a prăjit în vasul cu ulei încins.

Ce se întâmplă când ținem post

În această perioadă, creștinii au intrat în Postul Paștelui. Eliminarea din alimentație a produselor de origine animală are o serie de beneficii pentru corp. O serie de studii au arătat că postul regulat poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cronice, precum diabetul de tip 2, afecțiunile cardiovasculare, cele neurologice sau cancerul. De asemenea, pare să aibă un efect pozitiv și asupra funcțiilor cognitive.

În fond, postul alimentar este un factor de stres biologic cu beneficii uimitoare pentru sănătate. Postul normalizează insulina și sensibilitatea la leptină, reduce stresului oxidativ și scade nivelului trigliceridelor. O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud crede că a descoperit încă un beneficiu: regenerarea celulelor stem.

În primele 14 – 16 ore de renunțare la mâncare, corpul arde aproape toți carbohidrații înmagazinați în mușchi și în ficat. Odată ce acumulările de glicogen sunt eliminate, corpul se orientează către consumul de grăsime pentru producerea energiei. Cu alte cuvinte, în perioadele de post organismul învață să folosească eficient grăsimile drept combustibil.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre