Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu v-ați imaginat că se poate așa ceva: tort dantelă din clătite de ciocolată

Nu v-ați imaginat că se poate așa ceva: tort dantelă din clătite de ciocolată
Creativitatea în bucătărie trebuie să fie ceva natural. Și mereu merită de încercat ceva nou.

Cel mai bun exemplu este acest tort dantelă, din clătite. Nu ne imaginam că niște banale clătite se pot transforma în tort. Și, mai mult decât atât, acest tort este cu adevărat spectaculos. Va fi o surpriză pentru oricine îl va servi. Acesta este cel mai creativ, perfect cremos, tort din clătite. El captivează prin gustul său bogat și aspectul autentic.

Obținute prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină, ouă, lapte, apă și sare, clătitele sunt servite azi ca desert sau gustare, în funcție de umplutură – cele dulci sunt conțin zahăr, gem, dulceață, ciocolată, miere și sunt prăjituri, iar cele sărate au în interior combinații de carne, brânză și legume și pot fi servite cu succes ca antreu sau chiar ca fel principal. De regulă, sunt servite rulate, pliate ori împachetate.

În fond, clătitele sunt rude bune cu pâine, cu lipiile sau chiar cu blatul de pizza. Și au o vechime atestată documentar, în scris, de aproape 2 milenii (2000 de ani). Clătite se preparau și în Grecia Antică. Iar în timp, au rezistat, iar rețeta lor a fost în permanență adaptată.

Ingrediente pentru 14 clătite: 200 de grame de făină

20 g cacao pudră

două zahăr cristal

puțină sare

3 ouă

250 ml lapte fierbinte

160 ml apă clocotită

25 ml ulei

Crema pentru tortul dantelă: 250 grame de cremă de brânză

200 grame zahăr pudră

150 grame smântână

250 grame brânză mascarpone

250 grame de smântână dulce puțin bătută

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sladjana Sovilj (@sladje_od_sladje)

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele pentru clătite. Apoi preparați clătitele după procedura clasică, în tigaia unsă cu puțin ulei. Dozați aluatul pentru a obține 14 clătite.

Separat, amestecați ingredientele pentru cremă. Umpleți generos cu cremă fiecare clătită așa cum vedeți în clipul video atașat textului.  Apoi asamblați într-o formă de tort cu pereți detașabili.

Răciți prăjitura la congelator timp de 30 de minute înainte de a o tăia.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre