Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu verdeață și cartofi

Plăcintă cu verdeață și cartofi
Este o plăcintă ideală vara, când avem la dispoziție verdeață multă în grădină și nu reușim pe toată să o consumăm. Aceasta plăcintă e crocantă la exterior, dar interiorul este foarte suculent și moale. Este plină de vitamine și benefică pentru organismul nostru.

Verdeața se combină perfect cu cartofii tăiați pai și crusta crocantă de aluat. Putem folosi verdeața pe care o avem din abundență în grădină: marar, pătrunjel, cozi de ceapă verde, spanac și chiar cozi de usturoi. Iată pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a prepara acest deliciu.

Ingrediente:

250 ml apă călduță, 1 lingură plină cu maioneză, 2 linguri ulei, 1 albuș de ou (gălbenușul  îl folosim pentru a unge plăcintele înainte de a le pune în cuptor), 1 linguriță plină cu sare, 3 – 4 pahare de făină, 100 g unt topit  și 100 ml ulei pentru a unge foile, 5 g drojdie proaspătă.

Pentru umplutură vom avea nevoie de verdeață menționată în introducere și cartofi pe care îi vom tăia pai.

Prepararea plăcintei:

Drojdia o dizolvăm în apa călduță, adăugăm maioneza, uleiul, sarea și amestecam bine.Treptat punem făina. Frământăm aluatul până coca se desprinde de pe mână. O acoperim cu un prosop de bucătărie și o lăsăm să se odihneasca 15 – 20 de minute.


Spectacol de excepție. Aurorele polare pe cerul Timișoarei

Vedetele PSD care se vor lupta să câștige primăriile. Anunțul lui Firea


Peste 20 de minute vom diviza coca de aluat în 8 – 10 bile, pe care le vom lăsa pe masă să se odihnească alte 10 minute.

Peste 10 minute, întindem cu sucitorul fiecare bilă de mărimea unei farfurii. Fiecare foiță o ungem din abundență cu ulei și cu untul topit  o  suprapunem una peste alta. Când am terminat ultima foaie să o suprapunem, întoarcem atent toate foile și începem a lucra fiecare foiță, începând cu prima.  Întindem foile cu mînile pe masa unsă cu ulei. Întindem prima foaie, o ungem cu ulei. Întindem a doua foaie și o suprapunem peste prima. Pentru o plăcintă vom avea nevoie de două foi.

Punem deasupra proporțional umplutura și modelăm plăcinta ca pe o ruladă. Procedăm la fel cu toate foile. La final așezăm plăcintele în tava unsă cu ulei. Lăsăm să se odihnească 10 min, după care le ungem cu gălbenuș de ou. Le coacem în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 35 – 40 de minute.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre